14 Mart 2009

İspanyoL fiLmleri İspanyoL adamlar*


Alkolü ve kırıtıklığı bırakma kararı aldığımdan beri enerjimi ve zamanımı harcamak için kültür-sanat aktivitelerini seçtim. Deli gibi film izliyor, kitap okuyor, konferanslara katılıyor, sergi müze peşinde koşuyorum.

Dün de BilgiArena'dan çıkışta, Pera Müzesi'nin İspanyoL filmi gösterimleri yaptığını öğrendik ve gidip "La Distancia"yı (uzaklık) izledik. Çok parlak bir boksör, bir suça karışıp hapse girer. Hapisten çıkmasına 10 gün kala bir adam onu ziyarete gelir; elinde boksörün adam öldürdüğüne dair kanıtlar vardır. Aslında adamı öldüren boksör değildir, ama kanıtlar pekala bu yöndedir ve hapis cezasının uzamasına neden olabilecek niteliktedir. Bu esrarengiz ziyaretçi, bir adamın adını verir, eğer boksör onu öldürürse, delilleri hakime sunmayacağını söyler.

Boksör adamı öldürüp, hapisten çıkar. Amacı eski hayatına ve boksa dönmektir; ama kendini karmakarışık olayların içinde bulur. Öldürdüğü adam bir strip club işletmecisidir, onun karısına aşık olur, kadının peşinde kocasının işlediği suç nedeniyle polisler vardır...

Adam ilk bakışta öyle ahım şahım görünmese de, film boyunca hepimizin aklına vücudu ve muzip gülümsemesiyle kazındı.

Pera Müzesi'nde bu film gösterimleri devam ediyor, bilet ücretleri 3YTL!

La Distancia'nın bir sonraki gösterimi de, 18 Mart çarşamba 16:00'da yine Pera Müzesi'nde.








3 yorum:

stickman dedi ki...

çalışsam bende yaparım bu vucudu ne var :D hatta daha iyisini yaparım :p filmin konusuda güzele benziyo, klasik boks filmleri gibi değil.

Adsız dedi ki...

Ayyyy kızııııım bu adamdan bir adet istiyorum yaaaa :)))

zillosh dedi ki...

hahha =))
oyleyse stickman sen çalıs bu vucudu yap onayımızdan gecerse bir adet hadsizin başkanı ile bi adet ziLLosh olarak senin icin kapısmaya baslarız biz =p

Pinterest'im

Instagram'ım