24 Mart 2009

Kadıköy'de alışverişsel keşifler



Artık Anadolu Yakası'nda yaşıyorum; ofisim de bu yakada; ama okulum, favori restoranlarım, gece çıktığımda gittiğim mekanların tamamı karşıda olduğu için hala alışveriş yapmak, kahve içmek gibi ritüellerimi bile karşıda, yani Avrupa Yakası'nda gerçekleştiriyorum. Kitapçılarda takılıp kitap ve dergileri toparlama, onları karıştırarak Starbucks'ta kahvemi yudumlama, vitrinlere bakarken elimi kolumu poşetlerle doldurma şeklindeki tekil yapmaktan keyif aldığım pazar aktivitemi bile evime 10 dk mesafede olmasına rağmen Kadıköy'de değil, Taksim'de yapmaya devam ediyorum. Daha doğrusu DUM...

Keşfetmeyi sever bir insan olmama rağmen, alışkanlıklarıma bu kadar bağlı kalmama kızdım ve artık alanımı Kadıköy ilan ettim. Enteresan ve ucuz şeyler alabileceğim mekanları keşfetmeye kararlıyım. Buna bir "çantacı" ile başladım.

İsimsiz bir mağaza. Boğa heykelinden Bahariye'ye değil, kuyumcuların olduğu istikamete giderken, olan bir pasajda. Dışarıya astıkları dandik çantalara kanmamak lazım, içerde harika şeyler var. Üstteki çantayı 30TL'ye aldım mesela.

Kadıköy'deki arada sırada uğranacak yerler listeme +1!

7 yorum:

ZET Fashion dedi ki...

Yanlız çanta çok hoşmuş! Benim için de anadolu yakasında oturup avrupa yakasında yaşıyor diyebiliriz :) Kadıköyü çok bilmiyorum ama orada sık takılan bir arkadaşım beni ucuz yerlere götürür arada bi, bu çantacıyı da merak ettim kuyumcuların olduğu yer neresi oluyor?

zillosh dedi ki...

Hihi =)
Ben de sağı solu pek bilmediğim için tariflerim pek başarılı olmayabiliyor ,) Boğa heykelinden Bahariye istikametine değil de tam tersi istikamete giderken orda trafiğe kapalı iki yanı pasajlarla minik minik dükkanlarla dolu bir cadde var, girişinde kuyumcular dovizciler dolu... orda =)

ben en iyisi o sokağın adını öğrenip söyliyim size böyle pek anlasıLır oLmadı farkındayım =)

ZET Fashion dedi ki...

hahah yok yok anladım gerçekten anladım :)
Benim salaklığım zaten biliyorum o kuyumcuları ama hiç aklıma gelmedi :))

Adsız dedi ki...

Kadıkoy'de doğup büyüdüğümden Kadıkoy ile ilgili bütün sorularınızı alabılırım =)

zillosh dedi ki...

ooo iste bu super oLdu =))

var mi soyle gizli alısveris mabetleri fln?!

veya kadıkoyde en bilmemiz gereken 5 cafe / mağaza fln =))

Adsız dedi ki...

- Boğanın orda eski salı pazarına inen sokak vardır mesela.Simit Sarayı'nın yanı hemen.

O sırada ucuza tshirtler falan bulunur genelde.Her zaman olmasada takip edilmeli kesinlikle.

- sonra bogadan Baharıye'ye cıkarken ılk sagda KFC'yı gecınce guzel bı cantacı var merdıvenle iniliyo dukkana.

- Yine boğadan yukarı cıkarken sagdan 2. sokağa girince (Yapı Kredi'nin köşesi) Trendy di sanırım adı bı bujiteri var.Watsons yanında.

- boğanın onune gecıp yokuşa yüzünüzü dondüp sağ sokaga ılerleyınce aradaki dar sokakta bi çantacı var.(Birine "Halitağa'ya nasıl cıkabılırım?" dersenız o çantacının önünden gecersınız zaten")Çok ceşit olmasada guzel modeller olur genelde.

- Yine bu çantacının 3 dukkan asagısında bi bujiteri var 5 ile 10 ytl arası ne ararsanız var.Bol çeşit yani.Kalitesi hakkında bısey dıyemıcem o fıyata anca ama ben cok gıdıp gelıyorum.tavsıye ederım.

Şimdilik aklıma gelenler buralar valla =)

zillosh dedi ki...

hiiiiiiii!!*
nasıl tesekkur etsem bilemedim =))
supersinizzzzzzzzz
en kısa zamanda hepsini bir ziyaret edicem ; )

Pinterest'im

Instagram'ım