10 Mart 2009

u2 türkiye'de!



Bu sabah kızlarla 10:30'da u2 konseriyle başladık güne. G-mall'daki cinebonus'ta üç boyutlu gözlüklerimizi takmış, u2'nun Güney Amerika'daki stadyum konserini üç boyutlu olarak izliyorduk. İnanılmazdı! Şimdiye kadar üç boyutlu olarak çizgi filmden başka bir şey izlememiş olan benim için, zıplayan binlerce seyirciye sahneden bakmak, Bono'ya elleyebilecek kadar yakın olmak ve inanılmaz sahne showlarını bu kadar dipten izlemek inanılmazdı! National Geographic katkılarıyla yapılmış ilk üç boyutlu konser filmiymiş bu.


Söyledikleri şarkılar: “Pride (In the Name of Love),” “New Year’s Day,” “Sunday Bloody Sunday,” “Miss Sarajevo,” “Where the Streets Have No Name,” “With or Without You,” “Bullet the Blue Sky” , “One”’ , “Beautiful Day,” “Love and Peace or Else,” “Vertigo,” “Sometimes You Can’t Make It On Your Own” ve “Yahweh”. Sahne performansları ve efektler zaten muhteşem!
Biz basın öngösteriminden faydalandığımız için (hümanist yamyamı seviyoruz!) biraz ayrıcalıklı olduk. Gösterimle İstanbul, Ankara ve İzmir'de yer alan Cinebonus'larda 13 Mart'ta başlıyor. g nçtrkcll sponsor olduğu için filmin gösterimde olduğu süre boyunca her gün tüm seanslarda “1 bilet alana 2.bilet bedava” kampanyası geçerli olacakmış.
Kesinlikle kaçırılmamalı!!
Meraklısına:
3 Boyutlu Görüntü Nasıl Oluşur?
3D filmleri iki ayrı film gibi düşünülebilir- kameralar bir film karesini çekmek yerine biri sol göz ve diğeri sağ göz için iki film karesini yakalar. REAL D teknolojisi bu iki farklı görüntünün bir dijital sinema projektöründen yansımasını sağlar. Real D 3D gözlükleri eski kırmızı ve mavi renkli gözlüklerinden tamamen farklı, polarize filtreli ve siyahtır ayrıca oldukça hafif ve rahattır. Bu gözlük ile sağ gözün sol göz için yaratılan film karesini görmesini ve tersini engeller. 3D algısı ise beynin bu gözlük yardımı ile iki görüntüyü kesintisiz birleştirmesinden oluşur.

5 yorum:

stickman dedi ki...

bende isterem :)

zillosh dedi ki...

istemekle kaLmamaLı izLemeLisin! ,)

stickman dedi ki...

bi nba maçını bu teknikle çekseler mesela, ne süper olur. şöyle kobe yanımdan geçer gibi olsun, yedek oyuncu gibi hissedeyim kendimi :)

zillosh dedi ki...

waaaw hakkaten efsane oLur oyle bisi!
deeee basketboL bu bLogta tabu keLime =P pLs yarama basmayınız!

stickman dedi ki...

alla alla niye ki? ben ne zamandır okuyorum senin blogu. ilk interraille gezi blogunu okumaya başlamıştım o hayali kuran biri olarak (şimdi kapadın sanırım orayı) ne orda ne burda basketbolla ilgili bişi hatırlayamıyom.

Pinterest'im

Instagram'ım