30 Nisan 2009

disko topu modası

J&B'nin web sitesinden bilgisayarıma afilli bir duvar kağıdı yükledim. Alışılagelmiş bir gece şehir manzarası. Işıklar gökdelenler filan; ama arka tarafta devasa bir "discoball" var.

Not: Disko topu oluyor tam türkçesi o yüzden başlığıma bakıp "ıyyy ona discoo ball denir şekerim" diyen varsa arkasını dönüp kaçsın benden!

Şimdi bu disko topuna hastayım. Hatta sadece ben değil, herkes hasta. Partilerin, reklamların vazgeçilmezi, "eğlencenin sembolü" haline geldi. Peki ama nasıl? Bundan beş sene önce kıro bir şeydi, Türk filmlerindeki "diskotek"leri hatırlatırdı. Çok iyi hatırlıyorum, bir mekana gitmiştik, içeride devasa bir disko topu vardı. Girdiğimiz gibi geri çıkmıştık. "Çok başarısız 80lerden ışınlanmış resmen!"demiştik. Şimdi bayıla bayıla gittiğimiz her mekanda bir disko topu var. J&B'nin sokaklara koyduklarının önünde fotoğraflar çekiliyoruz, en sevdiğim t-shirtlarımdan biri disco topu desenli.

Artık her yerdeler. Absolut sınırlı sayıda disko topu efektli şişe üretti, bulabilmek için ortalığı yıktık. Justin albüm kapağında kullandı. Hala çoğu reklamda, davetiyede, kıyafette kullanılmaya devam ediyor.

Etsin de, nedir bu kıroluk, eskimişlikten ; trendliğe yükseLmesinin nedeni onu bulamadım.


Hiç yorum yok:

Pinterest'im

Instagram'ım