19 Nisan 2009

en ucuz yoLdan yurtdışı!


Başlangıç notu: Zayıfla! Huzur bul! Sigarayı bırak! Sportif ol! Kendini doğaya ver! Yeni ortamlara dal! İmajını değiştir! Sanat yap! Güzelleş! yazımdan sonra burada yeni bir etiket oluşturmaya karar verdim: make-me-over! Bende olumlu değişimlere neden olmuş, denenmiş, sevilmiş veya deneyenden 1. ağızdan duyulmuş püfffleri paylaşacağım. Böylece hem de ben de kendimde yapmak istediğim gelişimler konusunda gaza geleceğim.

"Yeni ortamlara dal"manın seyahat ayağı benim uzmanlık alanım. Pılıyı pırtıyı toplayıp İngiltere'de okumaya kalkmış, daha sonra work& travel ayağına Amerika'ya gidip California ile sınırlı kalmayıp Las Vegas'a Grand Canyon'a ve hatta Amerika ile sınırlı kalmayıp Meksika'ya uzanmış, sonra da interrail bileti ile Avrupa'nın çoğunu gezmiş olarak en ekonomik & en eğlenceli seyahat konusunda epey deneyimliyim. Seyahat günlüklerimi düzenleyip buraya ekliyorum, gezgin ruhlulara faydalı olur onlar da; ama epey yavaş oluyor. Geçmişi bir yana bırakalım, bu yaz için olan planıma ve harika keşfime gelelim. : )

Programın adı: Summer University.
AEGEE diye süper bir dernek var, sadece yaz üniversitesiyle sınırlı değiller, hepimizin bildiği Erasmus'tan, yurt içinde de bir çok etkinliğin altında onların imzası var. Apolitik, tamamen genç ve harika şeyler yaratan bir dernek kendileri. Avrupa'nın her yanında ve Türkiye'nin pek çok şehrinde "lokal" dedikleri şubeleri var.

(Tanıtımları yeterince iyi değil bence, yoksa bu kadar harika bir topluluktan bu kadar habersiz kalamazdık.) Dernek hakkında bilgi şimdilik veremeyeceğim; çünkü ben de sadece tanıtım toplantısına katıldım henüz, pek bir bilgim olduğu söylenemez.

Gelelim Summer University'e....
Bunlar genellikle iki hafta süren programlar. Adının üniversite olduğuna bakmayın, öyle ciddi ders yok bu üniversitelerde. Hepsinin konsepti farklı. Dil kursu olan da var, dans öğreten de var, scuba üzerine düzenlenmiş olan da var... Akla gelebilecek her ülkede yaz üniversitesi var ve işin en tatlı tarafı bunların iki haftalık kahvaltı dahil ücretleri 140-180 euro arası değişiyor.

Ben İspanya'dan Portekiz'e yolculuk ederek gerçekleşecek bir SU'ya başvurdum. Adı: WTF, yani Wine, Travel, Fun. Ona kabul edilmeme ihtimali için ikinci seçenek olarak da Atina'da "Greek me, Love me" adlı SU'yu belirledim. Bunda da Aristoteles'in bir zamanlar ders verdiği alanda Yunanca eğitimi almak vaad ediliyor.

Hepsi birbirinden güzel, işin en zor kısmı seçim yapmak o yüzden.

AEGEE'nin istanbul lokalinin sitesinden yaz okulu nedir açıklamasını okumak isteyenleri bu taraftan , yaz okullarının tam listesine ve detaylarına göz atmak isteyenleri bu taraftan AEGEE'nin esas sayfasına alalım.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

gerçekten benimde ilgimi çok çekti nasıl başvuruluyor kesin son tarihleri falanda varmı acaba ???

zillosh dedi ki...

linkini verdiğim siteleri inceleyerek detaylı bilgi alabilirsiniz :))

son başvuru tarihi 30nisan elinizi çabuk tutmanızda fayda var. : ))

istanbuldaysaniz her cuma 18:30da itü gümüşsuyundaki AEGEE kampüsünde tanıtım toplantısı düzenleniyor

Pinterest'im

Instagram'ım