30 Mayıs 2009

Exsir // sebze meyve arındırıcı

Fikrimühim'den bana gelen ilk ürün sebze meyve arındırıcı Exsir oldu.

Tamamen doğal olan bu karışımın sebze ve meyveyi bütün zirai ilaç, gübre, parafin kalıntıları ve mikroplardan arındırdığı yazılıydı tanıtım kitapçığında.

Aldığım kirazları bir kaba doldurdum ve suya söylendiği gibi yarım kapak exir karıştırdım. Çok keskin bir kokusu vardı. "Eyvaaaah, keşke bütün kirazlara dökmeseydim, şimdi garip garip kokacaklar" diye düşündüm koku takıntılı bir insan olarak; ama bir durulamadan sonra gerçekten hiç koku kalmadı.

Sirkeli suyla yıkadığımda sirkenin tadı ve kokusu sindiği için sadece salatala malzemelerini sirkeli suyla yıkarım ben mesela. Meyveler için öyle bir çözümüm yoktu.

Exsir'li suda meyveleri beklettikten sonra suyun yüzeyinde yağ tabakası oluşacağı söylenmişti; ama aşağıdaki resimde görüldüğü üzere benim suyumun üzerinde böyle bir tabaka oluşmadı.


Ama renk olarak gerçekten çok parlak ve canlı hale geldi kirazlarım:



Özellikle kiraz ve üzüm gibi minik parçalı tek tek ovalamaya sabır yetmeyen meyveler için hayat kurtarıcı olabilir. Organik sebze meyve peşinde koşamayacak benim gibiler için en azından kanserojen maddelerden arındırma görevini üstlenerek bünyeye faydalı olabileceği gibi vicdanı da rahatlatabilir.

5 yorum:

stickman dedi ki...

tv de normal sadece suyla yıkananlarla exsirle yıkanan meyveler arasında bariz fark görmüştüm. hakkaten ii bişi.

...RiGoR MoRtiS... dedi ki...

fiyatı neymş bunun acep?

zillosh dedi ki...

tanıtım ozel fiyatıyla migroslarda satılıyor ama o fiyat kac TL bilmiyorum : )

bi de elimde 3TLlik indirim kuponu var işinize yarar mı ama : ))

Adsız dedi ki...

bu tip faydalı ürünlerin ne zararı var ne zaman öğreneceğiz bakalım:) daha sonra ondan kurtulmak içinde başka birşey önerirler bence..

zillosh dedi ki...

cok takıntılı oLmamak en iyisi bence : )

cunku hem sonu yok hem de kararız ve celisik kalabiliyor uzmanlar belli konularda. her gun bi kadeh sarap iyi mi kötü mü, kolestrol öcü mü yoksa birazı vücut için şart mı mesela hala muallak!

herkes icine ne siniyorsa onu yapmalı galiba : )

Pinterest'im

Instagram'ım