27 Haziran 2009

çikolatalı kahveli bir pazar



Ben çikolata seviyorum. Hatta sütlü bütün tatlıları seviyorum. Ama iyisi güzeli lezzetlisi olacak, yoksa didikleyip didikleyip bir kenara atıyorum. Daha önce de bir sürü çikolatalı yazı yazdım.

Ama her zaman yurtdışına gidip sana ne getireyim diye arayanlar olmadığından, dolabımda her zaman merci bulunmuyor, her zaman öyle kalkıp doğru düzgün çok çeşitli çikolata satan yerlere gidip çikolata alışverişi de yapmam mümkün olmuyor. Hele bu sıcakta, öyle alıp çantaya atınca, eve gelene kadar çikolatadan başka her şeye benziyorlar.

O yüzden market çikolatalarına razı oluyorum. Fenalar mı, hiç değil. Tam tersine Ülker, Nestle ve Milka sevenlerdenim; ama paketleri çok özensiz, çok çirkin; ona bozuluyorum. Almanya'da, Hollanda'da market raflarındaki albenili paketleri özlüyorum.


Sanki Nestle bu takıntımı bilirmiş gibi, yeni %70 kakaolu çikolatasına çok şık zarf biçiminde bir karton paket yapmış. Paket de çok kullanışlı, çikolata da çok lezzetli. Lindt tadında, muz ve çilek gibi meyvelere çok yakışıyor.

Ülker de Gusti serisinin paketine diğerlerinden daha çok özenmiş. Diğerlerinden daha şık olmuş; ama çikolatası hayal kırıklığına uğrattı beni.

Yine de biricik aşkım kahvenin yanında ve sınav dönemimde her türlü "gideri" var : ))

2 yorum:

CraZy_boy_17 dedi ki...

bueno'nun bitterini çıkartıp, piyasaya bomba gibi düşücem bebeyim

zillosh dedi ki...

offfffffffffffff!!
ölürümmmmmmmmmm
en lezzeti hale ulaşma denemelerinde kobay lazım olursa beni seç beni seç =)

Pinterest'im

Instagram'ım