04 Temmuz 2009

Jonathan Adler'dan dekorasyon öneriLeri



syntax-pride



Çömlekçilik yaparak iş hayatına başlayıp, daha sonra ABD'nin dört bir yanında lüks butikleri olan bir tasarımcıya dönüşen, "Tasarım Yoluyla Mutlu Olmanın Reçetesi" isimli bir kitabı da bulunan Adler, estetik anlayışını "Neşeli ve şık!" olarak tanımlıyor.

Gerçekten de "neşe" adının bulunduğu her şeyde karşımıza çıkıyor. Basında kullanılan resimlerinin hiçbiri "İşte bu benim tasarımım. Ne kadar şahane bir adamım" havasında değil, resmen kendisiyle de bizle de dalga geçiyor. Dekore ettiği mekanlar ve tasarımları gerçekten renkli ve eğlenceli.




Evimi Jonathan Adler tasarımları ile döşemek / ona dekore ettirmek istiyorum, diyebilecek bir Hollywood yıldızı olmasanız da, onun dokunuşlarını hissettiren bir atmosfer yakalamak isterseniz buyrun onun kuralları:

1. kuraL: Evinizde sadece sevdiğiniz eşyalar olsun. Moda diye arkadaşlarınız almış diye içinize sinmeyen bir obje yaşadığınız yere girmemeli.

2. kuraL: Giriş kapınızı ya da evde en çok karşınıza çıkan kapıyı turuncuya boyayın. Mesela benim yazlığımın kapısı turuncuya boyalıdırç Beni çok mutlu eder.

3. kuraL: Evinizi dekore ederken absürd olun. Örneğin küçük bir daireniz var, gidin bir kral koltuğu ve asası alın. Bu sizin hayatla dalga geçme yeteneğinizi arttırır.

4.kuraL: Sık sık mobilyalarınızın yerlerini değiştirin. Bu yeni bakış açısı ve ilham verir.

5.kuraL: Geçen gün birinin ofisini yeniden düzenlemek için 1 milyon dolar bütçe harcadığını duydum. 1 milyon dolar bütçe dekorasyonun bütün neşesini kaçırır. Eğer zevkliyseniz ucuz ve basit mobilyalarla harika bir ev yaratabilirsiniz. İkinci el eşyalar satan dükkanlara mutlaka bakmanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Pinterest'im

Instagram'ım