07 Temmuz 2009

Milkyhead ayakkabıları


Benim gibi ayakkabı tutkulularının dünyaya gelebileceği en yanlış ülkelerden biri Türkiye. Tekstildeki gelişmişliğe rağmen, ayakkabı ve çanta sektörü berbat. Kalitesi güzel olsa, modeller çok sıkıcı. Modeli güzel olsa, kendisi fazla uyduruk gibi bir durum söz konusu.

Ateş pahasına İstinye Park'taki ve Cities'deki bazı mağazalardan hem tasarımı, hem kalitesi güzel ayakkabılar almak tabii ki mümkün, ama onlar da giyilmiyor. Giymek için alınan ayakkabılardan değiller, hava atmak için alınan ayakkabılar onlar!

Londra'daki müzemsi ayakkabı vitrinlerilerinin şıklığı da, LA'de Ross'larda 15-50 dolar arasında fiyatlara satılan içlerinde Steve Madden ve Nine West gibi markaların bulunduğu ayakkabıların ucuzluğu da burnumda tütüyor. Şık olsun, alınabilir pahada olsun istiyorum!

O yüzden yukarıdaki resimdeki gibi bir ayakkabıya rastladığım zaman kendimden geçiyorum. O ayakkabıları yaratan bir Türk, üstelik de en çıtırından: Nur Teker.


Ayakkabı başta olmak üzere t-shirtten, bilgisayara, telefondan, ajandaya kadar eline ne geçerse boyuyormuş. Milkyhead markasının ortaya çıkışına gelirsek, kendisi güzel sanatlar fakültesine bir türlü kabul edilmemiş. Aradığı gibi bir ayakkabı bulamayınca, bir ayakkabısını boyamış ve etrafındaki herkes istemeye başlamış aynısından. Önce elden satışlar yapmış, sonra internet sitesi kurmuş.

Çizdiği karakterler için "Onlar gece yatağınızın altında yaşıyorlar, gece siz uyurken eşyalarınızı karıştırıyorlar, şekerleme kavonozlarınızı boşaltıp, favori ayakkabılarınızın içinde uyuyorlar. Ben de sizin için yakalayıp en sevdiğiniz aksesuarların üzerine taşıyorum." diyor. Onları "minik tatlı jelibonik canavarlar" olarak tanımlıyor.




Daha detaylı bilgi için buraya tık tık tık!

dip not: bu çok daha geride bir yere sıkışmış. yeri burası olmalı. onu düzeltirken Mizz Oz ile "hepsi benim olsun" duygularımızı tıpatıp aynen paylaştığımız yorumlar da uçmuş oldu. : (

Hiç yorum yok:

Pinterest'im

Instagram'ım