06 Ağustos 2009

Nermin Bezmen- Bizim GizLi Bahçemizden


Kitabın kapağı gerçekten çok arabeskti. Yakın çekim bir kırmızı gül, üzerindeki yazılardan biri (yazarın adı) siyah diğeri sarı (kitabın adı). Yazı fontları arasında hiç bir uyum yoktu. Zevksizlik her yanından akıyordu.

Ama Nermin Bezmen, Pamir Bezmen ile olan aşkını anlatıyordu romanda onu biliyordum. Evli patronu ile aşk yaşayan sekreterin sonra onu karısından boşayıp kendisinin nasıl nikahı bastığının hikayesi mutlaka çok sürükleyici, çok heyecanlı olmalıydı. Tam güneşlenirken okumalık!

Ne yanıLgı!
400 sayfalık romanın 350 sayfası boyunca "Ne bu yahu! Keşke korsan kitap alsaymışım. Verdiğim paraya mı daha çok acısam, harcadığım zamana mı?!" diye söylenip durdum.

(Seni çok seviyorum aşkım. Seni çok özledim. Ahh biz bu yeryüzündeki en harika çiftiz. Bizim kadar birbirine aşık başka kimse yoktur.) çarpı 10020128398934 = Roman!

Roman resmen Pamir Bezmen'i anmak, ona özlemi dile getirmek için değil, Nermin Bezmen'in kendisini "Patronunu tavlayıp yuva yıkan" kadın imajından kurtarmak için yazılmış.

Birkaç sayfa nasıl tanıştıklarını ve yakınlaştıklarını anlatıyor, sonra yine onlarca sayfa, Seni çok özledim canım benim, senle biz ne kadar iyi anlaşırdık, birbirimizi nasıl güzel anlardık............. Bunlar o kadar çok tekrar edilmiş ki, yapmacık gelmeye başlıyor.

Kötü müyüm neyim; ama içim bayıldığı sıralarda, "Şimdi bu romanın üzerine bir kadın çıkıp da ayakta uyumuşsun bebeğim. Şu dönemde benimle de ilişkisi vardı, diye ortaya çıksa ne eğlenceli olur." diye düşündüm.

Bir de lanet olası bir huyum var, hiç bir kitabı yarıda bırakamıyorum. Bir kitaba başladıysam onu mutlaka bitiririm. Ha güzelleşti, ha güzelleşecek diye diye.

Romanın son 50 sayfasının hakkını yiyemem. Evli bir adam, hamile bir sekreter, ikisi birbirine aşık ve evlenme planları yapıyor. Ne adamın karısının, ne de kızın ailesinin haberi var!



Diyeceğim o ki ben bu romanın editörü olsam, baştaki 350sf'yı 40-50 sayfada özetler, sondaki 50sf.yı aynen alır; 100sayfalık nefis bir roman ortaya çıkarırdım. Ama bu haliyle sadece gerçekten sırılsıklam aşık olabilen, yıllarca aşık kalabilen, bu süre içinde gözü hiç kimseyi görmeyen, vıcık vıcık sevgi sözlerinden hoşlananlara tavsiye edebilirim. Hala varsa böyle birileri kendilerine de saygı duyarım.

Ayrıca çok merak ettiğim bir detay romanda atlanmış. Nermin Bezmen okuduğu üniversiteyi bitirmiş mi, yoksa zengin bir adamla evlenince üniversiteyi bırakmış mı?!



Share/Save/Bookmark

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Hayatında hiç aşık olmamış dahası aşk bir yana belki de sevgi nedir bir çiçeği böceği hesabı bunu bile tatmayan anlayamayan çünkü bu duygudan yoksun yaratılmış bir zavallının kendini haklı çıkarma çabası daha iyi ele yüze bulaşamazdı öyle ki kendi söylediğine kendi bile inanmayan biri yazabilirdi bu satırları ama iyiki de yazmış ne güzel yaptı bu özel kitabın reklamını satışlarını katladı farkında bile değil sevgili NERMİN BEZMEN yüreğinizi koyduğunuz bu değerli kitap çok sevildi her ne kadar aşkın ne olduğunu bilmeyenler kıskanıyorsa da belki birgün allahtan ümit kesilmez öğrenirler ve yazdıklarını okudukça utanmayı da bilirler...

zillosh dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
zillosh dedi ki...

doğru düzgün yazıyı bile okumadan neden bu kadar saldırı?! yoksa o kadar gereksiz satırı kırpmayan editör editör siz misiniz hahahaha =)))

aynen şöyle yazmışım:

"Ama bu haliyle sadece gerçekten sırılsıklam aşık olabilen, yıllarca aşık kalabilen, bu süre içinde gözü hiç kimseyi görmeyen, vıcık vıcık sevgi sözlerinden hoşlananlara tavsiye edebilirim. Hala varsa böyle birileri KENDİLERİNE DE SAYGI DUYARIM."

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

bence gerçekten yuregını dokmus bı yazar var karsınızda bıraz saygıyı ogrenın cıvık falan dıyosunuz ya ayıplıyosunuzya asıl ayıplancak olan sızlersınız kusura bakmayın herkez beyencek dıye bısey yok tabıkı ama saygı gostermek ve aşagılamamak gerekıyor bence boyle aşklar var dunyada super bı kıtap zevkle okudum bi insan aşkını ve sevgisini ancak bukadar güzel dile getirebilir tebrık ederim

fatma dedi ki...

HENÜZ KİTABI BİTİRMEDİM VE ASLINDA BİTMESİNİ DE İSTEMİYORUM CÜNKÜ EMİNİM DOYAMICAM BU HARİKA ANLATIMA... OKUDUKCA O YILLARA GİDİYOR VE SANKİ O GÜNLERDE BENDE NEFES ALIYORUM O KİŞİLERLE... NERMİN HANIMIN KİTABIYLA İLK KEZ TANIŞTIM FAKAT EMİNİM Kİ SON OLMUCAK, DİĞER ESERLERİNİ DE OKUCAM İNSALLAH... (SİZİ COK SEVDİM NERMİN HANIM, DLERİM ACINIZ CANINIZI DAHA FAZLA YAKMAZ. YALNIZ SUNA EMİNİM Kİ PAMİR BEY SİZİ HİÇ BIRAKMADI, ÇÜNKÜ O SİZSİZ HİÇ Bİ BOYUTTA KALAMAZ, BU YUZDEN SUANDA DAHI YANINIZDA VE SİZİ SÜREKLİ KORUYOR.... ) ALLAH A EMANET OLUN ARTIK PAMİR BEYE BİZDENDE DUALAR GİDİCEK İÇİNİZ FERAH OLSUN LÜTFEN.... _FATMA TÜRKYILMAZ_

Unknown dedi ki...

en keyif aldigim seydir kitap okumak ama bu kitabi okuduktan sonra yillardir sure gelen en buyuk hobimden uzaklastim. hayatimda okudugum en kotu en gereksiz kitapti, yazik olmus ayrilan vakite ve emege.
bir insan nasil bu denli futursuzca yazabilir, evli bir adamla olan askini, o yuvayi nasil yiktigini.. bekar oldugum halde benim bile gogsum daraldi, yuzum kizardi, sinirlerim bozuldu okurken. buyuk bir marifet yapilmis gibi anlatilan bu romani begeniyle savunanlara da saskinim dogrusu, umarim bir gun sizin eslerinizde boyle bir gaflete dusmez. zira duserse anlayisla karsilamaniz gerekecektir, burda yaptiginiz gibi.

Adsız dedi ki...

ben kitabı okurken okadar akıcıydıki hemen diğer sayfaya geçmek için sürekli okudum.çok güzel bir aşk hikayesimiş ve iyi bir hayat öyküsü oldu olmazsa olmazları yapan nermiz bezmen ne güzel aşk yaşamışş.

Adsız dedi ki...

ozet geceyim:
guzel sekreterimiz nermin kiz, zengin ve sosyetik patronunu tavlayip hamile kaliyor. adam karisindan vazgecemeyince, kizimiz son care olarak, gelip, onu bu haliyle kabul eden, kendine asik baska biriyle evlenecegini, cocugu doguracagini ve almanya'ya yerlesecegini soyluyor. zavalli pamir bey, caresiz kalip, karisini bosayip, hamile kizcegize sahip cikiyor. nisantasin'da oturduklari daireden karisini cikartip, hamile sekreterimiz nermin'i yerlestiriyor. nermin kizimiz, eski karisinin yakin bir yere tasinmasindan rahatsiz olup okuyucusuna sizlaniyor! amerikali karisi cocugu dogursun biz buyutelim diye teklif de ediyor ama nafile. kizimiz bebeciginden vazgecmiyor. kolay mi o spermleri alana kadar ne risklere girdi di mi ama. izbe ve salas motellerde bulustu patronuyla. neyse, cok ama cok asik kizimiz, pamir bey evlendikten sonra, daha bir yil gecmeden, tolga savaci adinda beyaz sacli yakisikli jonu gorunce yas tutmaktan vazgecip, yeni bir aska yelken aciyor ve biz ask delisi, ayran budalasi okurlari icin yeni bir kitap daha yaziyor. samimiyetine inanmadigimiz icin, korsandan bile satin almiyor ve okumuyoruz. falan fesmekan iste. ceneme yazik ama yazmazsam catlardim.

zillosh dedi ki...

Sevgili Adsız,
Bu hikayeyi "muhteşem aşk" olarak görmediğim sahte ve vıcık vıcık bulduğum için kınayan bu kadar yorum aldıktan sonra, birilerinin benimle aynı şeyi düşünmesine ve bu kadar harika özetlemesine bayıldım! =)

Teşekkürler

Adsız dedi ki...

Kitabi yeni okudum ve sizin kitapla ilgili yorumunuzu okuyunca kendi dusuncelerimi buldum. Kesinlikle ayni sekilde dusunuyorum. Yasadiklari ask gercek mi degil mi bilemem ama kesinlikle inandirici degil. Sanki birilerine birsey ispatlama cabasindaymis gibi,,, ben onunla parasi icin evlenmedim demenin baska hali herhalde. Ayrica kitaptaki boluk borcuk anlatim insani bunaltiyor. Cok iidik,, cok guzeldik,, en guzel cift bizdik,,, eee konuya girsen artik cumlelerini soyletiyor insana...

zillosh dedi ki...

Sevgili Adsız,

Uzun zaman olmuştu ben kitabı okuyalı, bu yazıyı yazalı... Kesinlikle katılıyorum, yaşadıkları aşk gerçekse ne şanslılar, ama okuyucuya geçmiyor, Nermin Bezmen'in günah çıkarma aracı olmakla kalıyor kitap.

Daha güzel kitaplarda kesişmek dileğiyle..

Sevgiler,

Pinterest'im

Instagram'ım