10 Ağustos 2009

* twilight *


"Trendy" dizi ve filmleri yakalamak konusunda pek başarılı değilim. Kitaplar ve mekanlar konusunda daha canavarca sayılabilirim. Örneğin Elif Şafak'ın Aşk'ı daha bu kadar dillere ve ellere düşmeden çıktığı hafta tarafımdan okunup, kütüphanemdeki diğer Elif Şafak romanlarının yanındaki yerini almıştı. Asmalımescit taraflarını ilk fethedenler de biz olduk. Ama ıssız adamı daha bir kaç hafta önce izledim, twilight'ı da daha bu gece...

Önüm arkam sağım solum twilight olmasına rağmen, bugün Güzin ile Özge'nin DVD kutusunu "Hangi filmleri aşırsam?" diye düşünerek önüme almış olmasam yine izlemeyecektim.


Aslında film klişe bir senaryo: Vampirler.
Ayrıca bu vampirlerin suratı çok yapay pudralı beyaz.
Oyuncuların bazılarının oyunculuk kapasitesi sıfır.


Yine de çok sevdim filmi. Bunun birinci sebebi Edward'ın taş gibi oluşu. Film başladı, "Bu mu yahu, ayılıp bayılınan Edward?!" dedim; ama adamın çok çekici gülümsemesini keşfettikten sonra ben de Edward hayranları kervanına katıldım. İkinci sebebi de herkesin çok kolay elde edilir olduğu bir dönemde "ulaşılamaz" ve "yasak" aşklara bünyemin ihtiyaç duyuyor olmasıydı.










Bence izlenmesi gereken filmler arasında yer almalı. Özellikle öldürebilecek öpüşme sahnesine bayıldım ben.

Film bittiğinde bir vampire aşık olmuştum. Kendimi her gördüğü yüzü sivilcesiz adama aşık olan ortaokul veleti gibi hissettim. Ruh halimi daha iyi anlamanız için Facebook iletimi copy-paste yapıyorum: SevgiLi Güzin Abla; Le Parfume izliyorum seri katile aşık oluyorum, twilight izliyorum vampire aşık oluyorum, peki gerçek / normal adamlara aşık olmak için napmam gerek?! =))

Bir de bunun romanı mutlaka bulup okunmalı kanımca. Filmde eksik kalan, yeterince anlatılmamış bir sürü şey var.


Share/Save/Bookmark

7 yorum:

Bugra dedi ki...

:))

Ablam okuyordu ilk kitabı. Dün ak$am eve geldiğimde bir baktım, sahneleri atlaya atlaya bakıyor.. Geldiğimi bile duymamı$ o kadar heyecanlı :) Daha sonra ifade edebildi kendini, heyecanının sebebi kitabı olduğu gibi görmesiymi$ filmde. Sözleri bile aynı diyor. Ama kesinlikle okunması gerektiğini de belirtiyor :)) Ben bugün ba$lıyorum kitaba, bakalım.. Toplam da 3 kitap ne kadar sürede bitecek :))

Bu arada payla$ımcı ol biraz :P Çocuğu sen al hatunu ben alayım, zira bende kıza a$ık olmu$tum.. Pehh!

zillosh dedi ki...

twilight'in aklımda kalmasına sebep olanlardan biri sensin zaten =)) şimdi de abla sayesinde kitap aklımda kalıcak... gerçi otobüsle gidiyorum bu sefer upuzuuuun saatlerim var süper olabilir twilight serileri ile yoLcuLuk =))

hahahah süper fikir, hatun gözümün önünde çok durmasın zaten, edward'dan vazgecip ona suLanabilirim sen al götür onu uzaklara =p

Bugra dedi ki...

Bilmiyorum söylemek ile ne kadar iyi yapıyorum ama yeni film olan " New Moon " a ait official trailer'i izlemelisin!

zillosh dedi ki...

dün gece ben filmin daha en başlarındayken arkadaşım aradı, napiyorsun, twilight izliyorum, oo adam çok taş geyiğinden sonrası:

- evet ben de beğendim de yüzü ne öyle beyaz beyaz pudralı

- di mi di mi hayatımda gördüğüm en kötü vampir makyajlarından

- yaaa ama ben daha filme yeni başlamıştım, adamın vampir olduğunu bile bilmiyordum. teşekkür ederim...

- o filmin devamı da varmış bu arada. kurtadamlar filan da ekleniyormuş.

- yüzüne kapatsam yeridir şu anda!!

o yüzden new moon'dan zaten haberdarım =)) ama trailer'ı izlememiştim bak =)

Bugra dedi ki...

Gerçekten yüzüne kapatsan da olurmu$ yani :) Ay ben ne heyecan ile izledim o Trailer'i anlatamam.. Sabah olsun kitaba ba$liim ama.. Lost, Prison Break falan bitti.. Twilight :)

Tamam o zaman ben sana 3. seriden bahsetmeyeyim :))

Birde, $u müzik ar$ivin konusunda, yazamadım oraya bir türlü.. Orjinal albüm mü biriktiriyorsun yoksa, bilgisayarda mı depoluyorsun ? Bilgisayarda depoluyorsan bir$ey diyemem ama eğer albüm alıyorsan elimde çok geni$ bir liste var, en azından hatırlamak zorunda kalmazsın kimin hangi albümü var dı acaba diye..

Mutluluklar :)

zillosh dedi ki...

orjinal olarak başlamıştım, ama sonra 40metrekarelik cihangirdeki evim için fazla yer kaplayıcı, aylık bütçem için yüksek meblağlı bir uğraşı olduğuna karar verip somut olmayan bilgisayar formatlarına döndüm =)) her bilgisayar çöküşünde bu dönme kararına küfrediyorum o ayrı ,)

Adsız dedi ki...

Thanκѕ νery interesting blog!

Review mу web-site; fantezi m�inle

Pinterest'im

Instagram'ım