09 Eylül 2009

Dünyanın en güzel votkası Zubrowka'dır. Nokta!

Kimisi Absolut bir tanemdir, diğer votkalar palavra der; kimisi adlarını bile bilmediğim Rus votkalarından başkasını tanımaz... Ben meyve suyuyla karışık içtiğim için karıştırdığım votkanın ne olduğunu çok önemseyenlerden değilim. Son favorim olan fındıklı votkanın da kaliteli bir votkadan yapıldığını hiç sanmıyorum. Gayet ucuz türk votkasından yapıyorlardır fındık votkayı...

Ama Zubrowka ile tanıştığımdan beri kafamdaki "hangi votka olduğu fark yapmaz" fikri yerle bir oldu. Zubrowka bir votka çeşidi; ama Smirnoff, Absolut ve türevlerinden bambaşka bir votka!! Bizon otundan yapılıyor, şişesinin içine bir parçacık ot atılıyor ve tad olarak diğer votkalara hiç mi hiç benzemiyor.


Uluslararası etkinliklerde geLenektendir; her katılımcı kendi ülkesinin en meşhur içkisini yanında getirir. Bir gece bütün bu içkiler ortaya çıkar ve herkes çeşit çeşit ilginç alkole doyar. AEGEE etkinliklerinde "European Night" olarak anılan gecede (yukarıdaki resimdeki) Polonyalılar sayesinde tanıştım Zubrowka ile.

Yeşil kapüşonlu kılıfın içindeki şişe Zubrowka...
Zubrowka ya sek olarak shot bardağında tüketiliyor, ya da elma suyuyla karıştırılarak. Başka meyve suyu değil; illa ki elma suyu olacak!

Sek olarak içiliyorsa, ardından salatalık turşusu yeniliyor.
Tadına doyulamıyor; ama çok sağlam da çarpıyor.



Zubrowka ile tanışma anım:


European Night gecesi, biz en sevdiğimiz içkileri yürütüp odamızdaki minibara doldurmuştuk. Sonra da "juice-workshop" kod adı altında onların hepsini bizbize tüketmiştik.


O tüketimden sonra sonuç mu?
Bu hale geLdik:



Polonya'ya gitsem şişe şişe zubrowka alıp gelsem hayalleri kurmuştum dün gece. Bugün yorgun bir günün sonunda ofise geldiğimde, ülke temsilcimizi elinde Zubrowka şişesi ile görmenin mutluluğunu nasıl anlatabilirim ki?! 2 shot Zubrowka ile günü kapatınca keyfim tabii ki şahane!

Günün şarkısı da (sebebi bende sakLı :p )


Share/Save/Bookmark

2 yorum:

LoLLa dedi ki...

yakaladim seni tam da burda ;)))

bayildim yazdigin her seye,
ke sin lik le!
absolutely !!! ;)))

kissessss .)

zillosh dedi ki...

Gece gece sunumla uğraşırken o kadar güzel geLdi ki bu yorum!! yerim yerim!! =)) nasıl güzel bir profil yazısıdır o ayrıca öyLe; takipteyim! =))

Pinterest'im

Instagram'ım