18 Eylül 2009

Yasaklı dergi ve beatles ruhlu oteL


Dergilere karşı bir zaafım var. Kitapçılarda dergi reyonlarını pas geçmeyi başaramıyorum, renkli renkli sayfalarını karıştırmaya bayılıyorum ve sürekli dergi alıp duruyorum. Dergilerin çoğu reklamlar yüzünden ansiklopedik boyutlarda olduğundan, yolda yanımda taşımaya üşeniyorum ve bu yüzden de bazılarını ancak aldıktan aylar sonra okmaya fırsat bulabiliyorum.

Bazılarını ise gayet kasıtlı olarak okumuyorum. Food& travel da kasıtlı olarak okumadığım dergilerden biri. Sayfalarını karıştırıp ve resimlerine bakmam bile çantamı toparlayıp kaçıp gitmemi söyleyip duran bir şeytan sokuyor içime. Gelgelelim geçen gün düzenlediğim ders notlarının arasından bir Food& Travel çıkınca, güzel bir fincan kahvemi hazırlayıp oturdum başına.

Yukarıya koyduğum resimler beni benden aldı. Hele Air France'ın "Business Class, 2 metre uzunluğunda yatağa dönüşebilen koltuklar, rahat bir yolculuk için ferah ve huzurlu bir atmosfer, leziz mönü ve seçkin Fransız şarapları ile GÖKYÜZÜNÜ DÜNYANIN EN GÜZEL YERİ YAPAR" cümlesini içeren reklamına içim gitti.


Bir de ilgimi çeken bir otel oldu: Hard Days Night Hotel

Liverpool'da 1884 yılında inşa edilen ve 2. dereceden tarihi eser sayılan bir bina, The Beatles temalı bir otele dönüştürülmüş. 110 standart odası, adları Lennon ve McCartney olan iki pek lüks suiti varmış. Otelin her yerinde grubun orjinal fotoğrafları yer alıyormuş. Özellikle barındaki "Strawberry Fields" kokteyli pek meşhurmuş.




Günün şarkısı da yumuşak yumuşak gelsin:

Morcheeba - Otherwise


Share/Save/Bookmark

Hiç yorum yok:

Pinterest'im

Instagram'ım