12 Ekim 2009

IMF neymiş, yaşasın MJ!


Taksim'de ne zaman bir kalabalık toplansa "Ufff yine mi yahu?" diye söyleniyorum. Tepkisiz insandan hoşlanmam, vur kafasına al ekmeğini tipi bir toplum oluşumuza her fırsatta söylenirim; ama öyle toplanıp ezber sloganlar savurup,saçmasapan bağırıp, biber gazı üzerine dayak yemeyi ondan da saçma buluyorum.

IMF mitinginin olduğu gün İstiklal'de ortalık kan gölüyken, protestocular camları indiriyorken, oradan gayet elbisem topuklu ayakkabılarım, kulağımda son ses müziğim, elimde kitaplarımla yürüdüm geçtim. Biraz o kalabalığın arasına dalıyor oluşuma şaşkın şaşkın bakan bakışlardan, biraz biber gazından nasibimi aldım o kadar.

Manasızdı, gereksizdi.
Ertesi gün gazeteleri okurken içim protestoculara da acımadı.
Bir esnaf kalp krizi geçirip ölmüş, ona içim cızz etti.

Son zamanlarda yaratıcılığı ile helal olsun dedirten tek tepki Genç Siviller'in The Marmara Oteli'nin camından sarkıttıkları afiş bence. Haberin detayı için afişe tıklayabilirsiniz.


Michael Jackson tribute ise benim duyduğum / bildiğim Taksim'deki en kalabalık eğlenceli etkinlik olmuş. Yetti sıkıcı protestolar, ihtiyacımız olan şey biraz da bu: Pozitif enerji, coşku ve eğlenmek!!

Facebook'taki video kalabalığı ve coşkuyu daha güzel yansıtıyor.

Şu videoda ise danslar daha net görünüyor:


Michael Jackson Tribute (Istanbul) from Uğur Ceylan on Vimeo.






Share/Bookmark

6 yorum:

Zilan dedi ki...

Protestonun yapıldığı gün Beyoğlu'na gitme planımı garip bir isteksizlikle ertelemiştim içgüdüsel olarak.Sebebini haberlerde anlamadım değil.içimden iyi ki gitmedim de dedim.tüm yaşananlar gereksiz tepkiler ve şiddetlerdi katılıyorum size.Ayrıca banada ziloş diye hitap edenler oluyor :)

Adsız dedi ki...

Harika olmus!!!

Adsız dedi ki...

Tepkileri nasıl gereksiz bulduğunuzu anlayamadım affedin.Ezber olduğunu söylüyorsunuz ,evet ezberler çünkü yıllardır Türkiye'de hiç bir değişmedi.Gözünüzü açın bence ne siz sex and the city girl'sünüz.Ne de İstanbul sadece Asmalı Mescit ' den ibaret.Harika olmuş ,katılıyorum gibi yorumlara gaza gelmeyecek kadar zeki olduğunuzu düşünüyorum zira buraya bende imf'ye tepkimi Taksim'de verdim diye yazın yorumu yapanlar bu sefer helal olsun diyecekler.

Adsız dedi ki...

Videonun harika oldugunu soylemekle gaz verdigimiz sonucuna nasil vardiniz sayin ADSIZ?

Kime gaz vermis olduk burada?

Bir de isminizle yorum yapin da sizi daha ciddiye alsin herkes su blog camiasinda bence.

zillosh dedi ki...

@ zilandilan: di mi bazen doğuyor insanın içine bir şeyler... sadece sebebini bilemiyor... heeey oleeey bir ziLLoş daha buLdum!

@ adsız: evet en azından bir rumuz alsaydınız keşke Oz-T'nin dediği gibi böyle isimsiz ve kimliksiz olmak yerine...

gözünü açma anlayışınız gereksiz bir şekilde banka camlarını indirmek işine gücüne gitmeye çalışan insanları engellemek ve karşılığında biber gazı ve dayak yemekse teşekkür ederim ben almayayım.

Ayrıca çok ince bir detayı kaçırmışsınız veya görmek istememişsiniz benim gereksiz bulduğum şey "tepki"ler değil, "tepkinin gösteriliş" biçimi. Genç siviller afişine tıklarsanız daha amaca yönelik daha yartıcı ve daha etkili bir örneğini de paylaştım orada.

akbankın camlarını indirmek yerine 1.000 kişinin akbankın hesabından bütün parasını çekmesini hesabını kapatmasını ve bunun gerekçesini basın açıklamasıyla duyurması daha etkili olabilirdi örneğin...

@ oz-t: ne mitingteki benim, ne de MJ dansını yapanlar, herhangi bir gaz durumu yok ortada. ama evet MJ bence de harika yavrum, hatta bu hafta Haydarpaşa'dakine ben de katılmayı planlıyorum : )

Adsız dedi ki...

Katilirsan mutlaka foto ve video isteriz. Cok eglenceli olmus yahu.

Bir de her miting olayininda esnaf cami indiren insanlara tepki gostermek kadar normal bir sey yok.

Sana katiliyorum bu konuda. Pardon gaz veriyorum :))

Pinterest'im

Instagram'ım