10 Ocak 2010

Sütyen rengiyle bilinçlenmek ?

Cuma günü Facebook'ta göğüs kanserine karşı bilinçlendirmek amacıyla kadınlar arasında bir mesaj dolaşmaya başladı. "İletinize sütyen renginizi yazın, erkeklere sakın neden yazdığınızı söylemeyin" şeklinde. Kadınların iletilerinde siyah, bordo, yeşil gibi renkler çoğaldıkça, erkekler meraklanmaya başladı. "Ne bu yahu herkesin iletisindeki renkler?" diye sordular. Hatta bazıları neden olduğunu öğrenip, biz de prostat kanserine karşı bilinçlendiririz diyip rakam vermeye başladı... =)

Bilinçlendik mi hiç sanmıyorum; ama eğlendik.

Bugün de bilinçlendirmek için ne gibi çalışmalar yapılıyor diye ortalığı kolaçan ederken, değişik konularda yapılmış şahane çalışmalara rastladım. Bilinçlendirme konusunda sonuçlarını bilmiyorum; ama çok yaratıcı ve zekice oldukları kesin.

Resimlerin üzerlerine tıklayarak büyütebilir neyle ilgili olduklarını görebilirsiniz.
Benim en favorilerim "Daha hızlı yıkanmak hayatınızı kurtarır." esprisini harika şekilde işlemiş olan su tasarrufu konulu afişler, Unicef'in kıyafet formunda çocuk kıyafeti satan mağazalarda askılara kıyafet gibi yerleştirip bağış topladığı materyallerin fikri ve AIDS videosu...

Eğlendirmek ve ilgi çekmek bilinçlenmeyi beraberinde getirmiyor. Bunlardan sadece Unicef'in çalışması bir sonuç getirmiştir, ona da bilinçlendirerek sonuç almak denemez pek. İlgi çekerek sonuç almak... Belki de afiş ve videolar bilinçlendirmek için o kadar da doğru bir yol değildir?








Ve YouTube videoları, hala bunları izlemek için mahkeme kararıyla yasaklıysanız Makat'tan giriniz : )






Share/Bookmark

3 yorum:

VodviL dedi ki...

sende acayip Derya Baykal potansiyeli var ha, bir yandan dikiş nakış, diğer yandan yemek, berikinden sağlık aynı sen işte? : )

pinkcandydream dedi ki...

hahah bende yazdım pembe dıe herkes sooordu gercekten :)

zillosh dedi ki...

@ VodviL: hahaha dikiş nakış? Yemek? Hahah kırk yılda bir. evimin şu andaki halini ah bir görsen! pasaklının önde gideniyim! =)

@ pinkcandydream: haha ne seker nickle uyumlu sutyen rengi =)

Pinterest'im

Instagram'ım