07 Mart 2010

Bu hafta gözüme takılanlar



Scotch, Donut Bant Kesici yaratmış. Evet o gerçek donutların arasında gördüğünüz renkli donutlar aslında plastikten yapılmış, yapıştırıcı bant kabı ve kesicisi. Tasarım güzelliğinin yanı sıra, promosyon fikri de pek güzel. Krispy Kreme ile anlaşmışlar, bant kesicini kabından çıkan kupon ile gittiğinizde bedava bir donutunuz oluyor. Çok beğendim.


İkincisi Mini Cooper'ın bir reklam çalışması. Aslında Christmas döneminde yapılmış; ama ben ancak keşfettim. Çöplerin yanına bir Mini Cooper kartonu bırakılmış, içinden kırmızı paket kağıtları sarkan. Muhteşem bir çalışma, bir sürü mesajı aynı anda veriyor. Büyük hediye paketi her zaman arzulanandır, arzulanan araba olduğunu hatırlattığı gibi, aynı zamanda oraya sığabilmesiyle park kolaylığını da vurguluyor. 99 euro'dan başlayan ödeme seçeneklerinin bulunduğunun da üzerine yapışıtırılmış olması, çılgın gibi para harcanan bir Christmas dönemine "Bu arabaya sahip olmam aslında çok kolay" mesjını veriyor.
Viagra'nın bu promosyonu karşısında diyecek bir laf bulamıyorum. Çok eğlenceli, çok parlak : )


Project House, reklamın diğer bütün disiplinlerden beslendiği fikrini zaten benimsiyordu. Şimdi bir de bunu uygulamaya geçirdi ve ajansımızda "Deep Talk" etkinlikleri başladı. Deep Talk çok güzel bir isim olmuş, çünkü "derin derin sohbet"lerin dışında, Project House'un üzerinde çalıştığı Digital Effectiveness & Efficiency Plan'ın da kısaltması DEEP. Yani Project House'un reklamcılığı geliştirmek adına yaptığı projelerin bildiğim ikisinin adı da Deep şu anda: Deep planı ve Deep Talk.



İlk konuğumuz da Cem Mumcu oldu. Pek çok okuyan, yazan, edebiyat yapan insanın "Facebook"u küçümsemesinin aksine "Facebook aslında hayat" diye başlayan çok keyifli bir konuşma yaptı. Eski görücü usulünün yerini online ortamda tanışıp ilişkiye başlamaların almasının çok normal olduğu ve eskiden eve gelen misafire çay kahve ikramından sonra masanın üzerinde bulunan albümü açıp fotoğraf göstermenin, fotoğraftakileri tanıtmanın güncel halini Facebook'a fotoğraf ekleyip taglemenin aldığı örneklerini vererek destekledi bu görüşü.

Daha önceden çok takip ettiğim biri değildi; ama artık takip edilecekler listemde. Ettikçe, sizinle de paylaşacağım tabii ki.



Ayrıca Gossip Girl güzelimiz oldukça güzel şarkı da söyleyebiliyormuş:

3 yorum:

Evren - Sahne dedi ki...

Teşekkürler :)

VodviL dedi ki...

harbi harbi reklam olayına sarmışın : )

zillosh dedi ki...

@ evren: neye teşekkür ettiğinizi anlamamış ama yine de mutlu olmuş olsam mesela? =)))

@ vodviL: öyle böyle değil hem de =))

Pinterest'im

Instagram'ım