18 Nisan 2010

Kolpa-mania!


Üniversite hayatının yarısından fazlasını Taksim'de geçirmiş olan herkesin bir favori grubu mutlaka vardır. 2004'te üniversiteye başladığım yıl Taksim gecesi = Cover müzik yapan grupları dinlemekti. Şimdiki gibi Asmalımescit patlamamıştı, Babylon bu kadar in değildi, 11:11 gibi Tepebaşı'nı mesken tutan mekanlar yoktu. Taksim'e çıkılırsa Line, Mojo, Bronx gibi bir kaç mekan vardı, oralara gidilip cover yapan gruplar dinlenirdi. Bunun tek istisnası Roxy idi. Cuma gecesi Roxy'e gidilmemesi zaten düşünülemezdi!

Başka tarz bir müzik dinlemek isteniyorsa da Süzer Plaza'da Red-Room'a daha sonraki yıllarda Levent'teki Mojito ve sonra Gayrettepe'deki Discorium'a; yaz aylarında da Reina, Sortie, Anjelique'e gidilirdi.

Devam mecburiyeti olmayan bir bölümün öğrencisi olarak hepsine birden giderdim! Her gece de sabahlara kadar eğlenirdim; ama bir grubun kalbimizde ayrı bir yeri vardı: Kolpa!

İki sene boyunca Pulp diye 30 metrekarelik bir alanda her hafta dinledik onları. O zamanlar sigara içme yasağı filan da yok tabii. Minicik alan, uzun saçlı kafa sallayıp duran adamlar, fosur fosur sigaralar... Sonra Pulp taşındı, daha büyük bir mekan oldu. Biz aynen Kolpa dinlemeye devam ettik. Nice aşklar Kolpa dinlemeye gidildiğinde başladı, Kolpa'nın çaldığı her şarkıda ayrı birer anımız oluştu.

Kolpa albümsüz bir grup olmasına rağmen birkaç sene içinde inanılmaz bir hayran kitlesi yarattı, sonra da bir albüm patlattı zaten. Nedense oldukça uzun zamandır gidip dinlememiştim. Üstelik de Jolly Joker'de çalıyor olmalarına rağmen...


Cuma gecesi "Kolpa yarın Jolly Joker'da" diye bilgilendirme mesajı gelince, "Yahu ne zamandır dinlemedik hadi gidelim!" diye tutturdum. Gittik, inanılmaz da eğlendik. Ben görmeyeli sahne performansları müthiş artmış. Saatlerce mola vermeden ardarda patlattırlar şarkıları. Repertuarları da çok genişlemiş. "Sakın gelme", "Bir teselli ver", "Can't take my eyes", "Kadınım" gibi Kolpa klasiklerini korumuşlar; ama "Beggin", "Under my umbrella" gibi bambaşka tarzda yeniler de eklemişler. Şükela olmuş.

"Cumartesi hadi Jolly Joker'a dinleyelim bakalım neymiş bu Kolpa?" diye atlamayın, belli olmuyor sağları solları. Haftaya cumartesi Antalya'dalarmış mesela. Facebook sayfaları için buraya tıklayınız. Grup üyelerinden Bora biraz firari takılıyor anladığım kadarıyla, ama o hafta nerelerde çaldıklarını öğrenmek için doğrudan Cenk veya Barış'a da danışabilirsiniz.

Pek sevgili arkadaşlarıma dip not: Kolpa bahane, deniz güneş şahane diyip bir de Antalya'da filan onları dinlemeye gitsek ya?

Gelecek yazılar hakkında dip not: Dün ve bugün kadın-erkek ilişkileri hakkında pek çok deneyim gözlem yaşadım. Kadın- erkek ilişki tüyoları #1'i sevmiştiniz bir türlü devamı gelmemişti. Düm gece Kolpa dinlerken yaşananlar sayesinde / yüzünden malzeme çok şu anda. Bir sürü bir sürü gelecek.

1 yorum:

Tns dedi ki...

"hatun ben de fazla davetiye var, bu gece gelsen ya"
"ben de fasıldayım bu gece, gecenin ilerleyen saatlerinde alkol durumuma göre haber ederim, koordinatları ver sen"
"o zaman 2 saat sonra taksime gelir gelmez arıyorum seni"
ee hani nerdeeeee? =)

neyse rakı-fasıl olayından sonra ben orayı kaldıramazdım sanırım =)) afiyet bal şeker olsun.

Pinterest'im

Instagram'ım