25 Mayıs 2010

Tembel kızın mutfağından tarifler: Yoğurtlu Salata

Ben ev hanımlığı rolünden vazgeçeli çok olmuştu.
Aylardır marketten içeri adımımı atmıyor, mutfağa sadece kahve hazırlamak için giriyordum.
Sabah çamaşır asarken, karşı balkondaki komşuyla selamlaşmak hoşuma gitti.

Hiç makyaj yapmadan, eşofmanım ve parmak arası terliklerimle sokağa çıkmak da...
Biraz sebze ve meyve almış yaşlı bir teyze ile, sadece bir şişe şarap almış onun yaşlarındaki amcanın kasada birbirlerine sıra verme ısrarının arkasına gizlenmiş flörtünü izlemek de...

Hafif eskimiş olmasına rağmen vazgeçemediğim ayakkabılarımı lostraya götürdüm. Topukları değişip biraz bakım görünce gıcır gıcır oldular.

Sonra mutfağa girip şip-şak menülerimden birini hazırladım: Yoğurtlu Salata ve Schnitzel.

Bütün ihtiyacınız olan: Yoğurt, salata için iceberg, knorr'un fesleğenli salata sosu -her markette bulunuyor-, zeytinyağı, sirke, hazır schnitzel.

Iceberg'inizi minik minik doğradıktan sonra, bir kasede yoğurt, azıcık zeytinyağı ve azıcık sirke ile salata sosundan bir paketi karıştırıyorsunuz. Çok yoğun kıvamlı olursa azıcık su ekleyin. Bu sosun aynı zamanda cipsler için leziz bir dip sos olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. :)

Ben salataya iceberg dışında yeşil zeytin koymayı da seviyorum. Domates haricinde başka şeyler de ekleyebilirsiniz bu salataya. Mesela salatalık çok yakışır. Sonra hazırladığınız sosu bu salataya iyice yediriyorsunuz.


Böylece hayatınızda yediğiniz en lezzetli ve en doyurucu salatalar arasında sayacağınız salatanız beş dakikada hazır olmuş oluyor. Bu sırada schnitzellerinizi de fırında pişirirseniz, menünüz tamamdır.


Bir de chucha boutique gönderimlerimi yaptım bugün.
Alakasız şeyleri birbirine bağlamayı çok seviyorum malum. O yüzden avukatlık stajımı başlatabilmem için gerekli olan evraklar için ödemem gereken paraların hepsini -noter, sağlık raporu, damga vergisi, vesikalık...- chucha boutique'ten gelenlerle ödedim. Böylece eğlenceli ve saçma bir bağlantı kurulmuş oldu (Bayılıyorum böyle şeylere): Butiğim beni avukat yapıyor!

2 yorum:

special n dedi ki...

hiç makyaj yapmamış halinle de fıstık gibisin:)pekala bunu kimi yerler için alışkanlık haline getirebilirsin!başarılı çünkü:)

cnspln dedi ki...

bir doz minik güzel şeyin minik ve güzel yazarı,salatayı boşver ben o sosa seni bandırıp yirim :)

Pinterest'im

Instagram'ım