21 Aralık 2010

2010 ruh hallerimin bilançosu

Facebook'ta "My year in status" diye bir application var, bir sene boyunca yazmış olduğunuz iletilerden seçtiklerinizi ardarda diziyor. Ruh halleri arasında yolculuk, sağdan soldan yaptığınız alıntıların güzel bir kolajı oluyor, ben çok sevdim. Üstelik de yazıp unuttuğum pek çok şeyi toplu halde bulmak çok güzel oldu.


Bazen çok uysal ve evcil olmuşum "şu anda hayattan tek beklentim sıcacık mis gibi tarçın kokulu bir sahlep" veya "sırtına güneş vurmuş kedi mutluluğu" gibi huzur çağrıştıran iletiler yazmışım.

Bazen de tam tersine inanılmaz bir enerjiyle dolmuşum, gezmişim, çalışmışım, yazmışım: 
"Hepiniz ayağınızı denk alın, yarın son sınavıma girip biraz dağ havası soluyup bahar sezonunu başlatıyorum"

"Şubat ne güzel ay! if film festivali, istanbul fashion week, aşk günü, kartalkaya, kapadokya, tek ders sınavı, Young Guns'ın şaha kalkışı..."

"Güne 6da başlamak, iki işte birden çalışmak.. uyku? beni terk ettiğin için mutluyum."

"Haftanın 8. günü de varmış, üstelik 36 saat sürüyormuş."

" Hayat ellerine sağlık beni de büyüttün. Canı sıkıldıkça birkaç tekila shot atıp sabahlara kadar dans ederek kendine gelen ben artık bangır bangır müzik açıp çarşaf değiştirip yer silerek rahatlıyorum."

"Yine bana geldiler: film festivaline gidelim, bozcadaya gidelim, unifestlere gidelim, açık hava konserlerine gidelim, buz gibi biraları tokuşturalım, bronz tenli olalım, en lezzetli dondurmalar mideye insin, eve hiçhiçhiç girmeyelim istiyorum"

"Rezervasyonsuzlar ağva'da serisinin devamı 'cemgü neyaptı' rehberliğinde bozcada yalnızca saatler sonra başlıyor."

"Daha bronz, daha sarışın, daha sıkı, daha yazlık, daha uykusuz."

" Sabah erkenden işe gitmesi gereken iki deli, gecenin dördü, yağmurlu havada sahil, bitmeyen muhabbet, tiramisu, beyaz şarap ve david garett"

"gözüme votka kaçtı"

" cumalara, tekila shotların 1,5 euro, haftasonu grup tren biletlerinin 5 euro olmasına, Berlin'de sabaha kadar dans eder, oradan hoop başka şehre geçeriz fikrine kimsenin itiraz etmemesine hastayım"

"adrenaline junkie! bungee jumping filan hikaye. koyun bakalım aşk defterinizde milat olan bir adamla babanızı aynı eve, görün adrenalini"

" HUDOC, kahve, facebook, l&m mint stick, universite, uykusuzluk = moot court hazırlıkları"

" cuma günlerinin, güzel ayaklı güzel ayakkabılar giyen kadınların, duştan yeni çıkmış gibi kokan adamların, kaslı kolların, beyaz t-shirtların, günün ilk birasının hastasıyım."

" bir şişe viski, bir şişe tekila, yıllar sonra şişe çevirmece: kahkahanın ve kafanın dibi."

"bütün gün güneşlenerek çeşitli kadın dergileri okumaya alışmışken, kendini pat diye ofiste bilirkişi raporları ve dava dosyaları karşısında bulmak! nescafe kesinlikle kutsal bir şey"

"bir kadına söylenebilecek en güzel laf: Hadi alışverişe gidelim!"

" evet. yaptım. harcadım. kaçtım. içtim. eğlendim. saçmaladım. olabilir. o da olmuş olabilir. sefam olsun."

" trene atlayıp gidip durmanın bilinmeyen cazipliğiyle, aidiyet hissettiğin her şeyi özlemeye başlamanın çelişkisi. hayat ne kadar karışık, alkol ne kadar kurtarıcı."

" erkek düşünür ve yapar, kadın gülümser ve alır." 

" ağır ceza stajı gözlemlerim:  istanbul'daki kır saçlı, hala yakışıklı orta yaşlı Richard Gere'msi adamların hepsi tutuklu. neymiş? çıtırlardan aynen devammış."

" boşanma konusunda araştırma yaparken bir hukuk forumuna düşerseniz görüyorsunuz ki, kimse boşanıyor olmanın derdinde değil. Erkekler daha nafakaya hükmedilmeden 'nafakayı nasıl indiririm'in, kadınlar 'ne zaman yeniden evlenebilirim'in derdinde. hayat, ne kadar komiksin."

 
Bir de tabii ki okuduğum kitaplardan, şarkı sözlerinden, izlediğim filmlerden, orada burada hoşuma giden laflardan alıntılar yapmışım. Birbiriyle alakası olmayan, 2010 yılının çeşitli zamanlarında iletim olmuş onlarca güzel söz huzurlarınızda:

"more tequila, more love, more anything. more is better"

"Bakma gör, koklama nefs et, yeme lezzet al, dokunma hisset." (Barbaros Şansal)

"Kadınlar yalnızca kendilerine yapılanlara değil, yapılmayanlara da sinirlenirler." (Ahmet Altan)

"Kendimle çelişiyor muyum? ne güzel, kendimle çelişiyorum. Çok genişim demek ki içimde her şeyden var."

"21. yüzyılın modern ve bekar kadınları olarak kırmızı gece lambasını mum ışığına, ucuz birayı yıllanmış şaraba, evinde diş fırçamızı bırakmayı romantik aşk sözcüklerine tercih eder mi olduk; yoksa gün geçtikçe yüzyılın romantizm dilencileri haline mi geliyoruz?"

"Life isn't about finding about yourself. Life is about creating yourself." (Bernard Shaw)

"Be yourself, everyone else is already taken." (Oscar Wilde)

"My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am i doing right?" (Charles M. Schulz)

"There are some days when I think, i'm going to die from an overdose of satisfaction." (Salvador Dali)

" Hayatım içimden geçen cümleler içinde geçti."

"Çünkü bilirsin rakı içen kadın, herkesle rakı içmez ve seninle rakı içiyorsa, senin için kalbinde en az yüz elli mterekare yer vardır."

" Bir anarşist gibi hissediyor, bir aristokrat gibi acı çekiyor, bir küçükburjuva gibi kaçıyorum."

" Kaç filme yarısında girdin, kaç filmin yarısında çıktın; kaç aşka süpriz başlangıç yaptın, kaç aşkın ortasında bir 'game over' hissi kapladı içini?"

"Kutsal melekler ısırır, öksürür ve ağlarlar... Dönme dolaplara binerler, pamuk helva yerler ve de hiçbir şey hatırlamazlar."

" Aşk ve hukuk aslında çok benziyor: Kavram olarak romantikler, ama uygulamada her ikisi de adamı hasta ediyor."

" Bizden bir yol olmaz, yırtık kalp dikilir mi? Bak yine bombok olduk seviyorum seni!"

" Good night everybody, good body everynight."

" When you're happy like a fool, let it take you over!*"

" Sometimes you climb out of bed in the morning and you think, I'm not going to make it, but you laugh inside, remembering all the times you've felt that way." (charles bukowski)

" i want to spend the rest of my life everywhere, with everyone, one to one, always, forever, now."

1 yorum:

Adsız dedi ki...

My partner and I stumbled over here coming from a
different web page and thought I might as well check things out.
I like what I see so now i'm following you. Look forward to looking into your web page yet again.

My blog www.meguiars.co.nz

Pinterest'im

Instagram'ım