24 Aralık 2010

"Bu şehirde ne varsa hepsi sana benziyor..."


 Tempo24'e yazdığım ilk yazılardan birinde "Müslümcü" olduğumu açıklamıştım. Enteresan mailler almıştım bu yazıdan sonra. "Kadınlığımı bastırmayı reddediyorum", "Prensle işim yok benim derdim öpücükle" gibi geleneksel kalıplara baş kaldıran yazılar yazdığım, bir yandan da Avrupa'daki seyahatlerimi anlattığım için modern ve hatta biraz geleneksellikten uzaklaşıp yozlaşmışlıktan nasibini almış bir genç kız profili çiziyordum ve bazı kişiler Müslüm Gürses dinliyor olmamı bana "yakıştıramamışlar"dı. Bazı kişiler de benim gibi "Müslüm Gürses"in apayrı bir kategoride olduğunu, değil arabesk türkçe sözlü şarkıya bile tahammül edememelerine rağmen Müslüm Gürses'in şarkılarını bayıla bayıla dinlediklerini söylüyorlardı.

Müslüm Gürses'i yaptığı müziğin dışında da beğenirim ben. Genellikle dalga geçmek ve açık yakalamak için kendisine sorulan siyasi, felsefi konularda çok güzel cevaplar vererek karşısındakini dumur etmesine bayılırım bir kere. Ayrıca bir zamanlar "Müslüüüüm anamı s.k babam ollll!"diye haykırıp kendini jiletleyen bir dinleyici kitlesine sahipken, bugün bizim nesile de bizim dinlediğimiz şarkıları kendi yorumuyla hayran bıraktırarak dinletebiliyor olması da bence çok büyük bir başarı.



Özetle ben Müslüm Gürses'i hep severdim, ama benim için sonra çok daha özel bir anlam kazandı: Gerçekten Aşk, tesadüfleri seviyormuş ve ben, "Aşk"ım ile iptal olan Çubuklu Hayal Kahvesi'ndeki Müslüm Gürses konseri sayesinde tanıştım. Ve böylece Müslüm Gürses bizim için ayrı bir anlamlı oldu.


Dün gece de 44'44 Project'in Ghetto'da yaptığı Pavyon Gecesi vardı. Ortada ne kadife perdeler vardı, ne kolonya dağıtan kızlar. Ghetto pavyona dönmemişti, aynen bildiğimiz Ghetto'ydu; ama Müslüm Gürses şahaneydi. Bir kere daha canlı canlı gördüm, Müslümcü kitlenin çeşnisini. Her yaştan insan vardı içeride, takım elbiselisi de, jean giymişi de...

Şahane konserden sonra, sahnede Günah Keçisi diye bir fragman dönmeye başladı. Eski Türk filmlerinin bütün kötü adamları bir aradaydı bu fragmanda. Ve ardından Şahin K, evimizin ( = Taksim :) ) pek sevgili DJ'i Görkem ile birlikte DJ kabinine geçti. Dansları ile bize çok eğlenceli bir gece yaşattı. :))

Müslüm Gürses'in son albümünden bir Şebnem Ferah cover'ı da benden size gelsin: 


Müslüm Gürses - Sigara 2010 Orijinal Klip
Yükleyen MDteam. - Diğer müzik videolarına göz atın.

Hiç yorum yok:

Pinterest'im

Instagram'ım