23 Mayıs 2011

size: it does matter!



19 Mayıs tatilini fırsat bildim, vücudumu hasret kaldığı güneş ve deniz ile Altınorfoz'da buluşturdum.  (Altınorfoz neresi yahu? diyenleri bu tarafa veya şu tarafa alalım )

Hatta her seneki gibi dozunda bırakmayı beceremeyip, ıstakoza döndüm, aradan kaç gün geçti hala sürekli çantamdan krem çıkartıp yanıklarıma sürüp duruyorum. :) Şikayetçi miyim kesinlikle hayır, yanıklarım beni motive ediyor!
İki günümü güneşlenerek ve televizyon izleyerek geçirdim.

Bu satırları okuyan çoğu kişi için televizyon izlemek her gün yapılan sıradan bir aktivite olabilir; ama ben inanılmaz zaman yediğine inandığım için yaklaşık 6 senedir evime televizyon almamak konusunda inatçıyım. DVD ve internet üzerinden reklamsız dizi izlemeyi tercih ediyorum. O yüzden televizyon izlemek de benim için tatille özdeşleşmiş bir şey. İnanılmaz eğlenerek her gün "Bugün ne giysem?"i izledim. Nur Yerlitaş'ın benekli, içi cart pembe astarlı clutch'ına aşık oldum.Ondan veya benzerinden nereden edinebilirim bilen varsa nolur beni aydınlatsın.


Gidiş ve dönüş yolculuklarımda da eşlikçim Size oldu. Kendisini "bi-monthly, boring, opporunist, twofaced, copist, voyeur and surely free" olarak tanımlayan bir dergi bu. Üçücüncü sayısından yakalamış oldum ben. İronik bir şekilde, bedava olan dergiler çok özgün ve içerik olarak dolu dolu iken, paralı satılan dergiler yavan ve içinde reklam dışında sadece üç-beş sayfa bulunan kağıt yığını oluyor.Bu da yine sıradışı, karakterli ve dolu dolu bir dergi.



"Fazla farkındalık nefes darlığına neden olur" gibi vurucu başlıklı kültürel söyleşilerden, çarpıcı moda çekimlerine kadar geniş bir içeriği var. Yazıların bir kısmının hem İngilizce hem Türkçe versiyonu varken, bir kısmı sadece Türkçe bir kısmı sadece İngilizce.

Bu yazıdaki çarpıcı fotoğrafları çeken çıplaklığı şaşırtıcı olması koşulu ile seven Wouter Van Den Brink i keşfetmemi sağlayan bu dergi oldu.

Dergide en beğendiğim beni kocaman gülümseten yazı Kerem Güneş'inki. Çeşitli kavramlar hakkında yorumlardan oluşan bu yazıdan bir kaç alıntı yapmadan duramayacağım:

"Parent: Parents are like communism, good in theory but shitty in the real world. The problem is mommy and daddy do not love you unconditionally. The fuckers are programmed to treat you like evolutionary investments."

"Virgin: Virginity is for high school. Sex is the best free thing in the world, a mix of cocaine and extacy and rainbows and gummi bears and peeing in an urinal after drinking eight beers"

"Politicians: The whole youth of the nation is a bunch of posers, complaing on the internet and then getting drunk and masturbating on weekends. The only way to riot against the goverment, the simplest way, is to FUCKING VOTE! Do you know how many people who complain about the death of Democracy are going to be on vacation on the day of elections? A lot. So don't be one.Just fucking vote. That simple"


Bayıldığınız, her sayısında emeği geçenleri öpesiniz gelen online - basılı dergiler var mı? Varsa neler, merak ediyorum!

Keyifli & keşifli bir hafta olsun ;)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

kontrol etmeniz gerekir:)

The Lizard Queen dedi ki...

benim yazmadigim tek sayidan balsamissin okumaya sezen. neyse yeni sayisinda da varim sanirim. :))

http://the-lizard-queen.blogspot.com/

Pinterest'im

Instagram'ım