12 Ekim 2011

25. yaşım ve merak edilen "nutella shot" tarifi

Bu aralar her gün bronz pudrayı icat edene teşekkür ediyorum. Bir de kahveyi...
Haftanın yedi günü sabah 7:00'de kalkıp, 7:30'da evden çıkıyorum, çok az uyuyorum, çok şey yapıyorum; uykum geldiğinde kahveye, aynadaki görüntümü yorgun bulduğumda bronz pudraya sarılıyorum.

Özyeğin Üniversitesi'nde Enerji Piyasaları ve Hukuku Programı'na yazılmıştım, ders programını açtığımda neye uğradığımı şaşırdım. Cumartesi ve pazar günleri sabah 9:00- akşam 18:00 arası! Yani gezip tozmak, sevdiğim insanlarla vakit geçirmek, bakım yaptırmak, evi toparlamak, kitap okumak için iş saatlerinden geriye kalan zamandan haftasonları da eksilmiş oldu.

Aslında bu benim işime gelen ve hoşuma giden bir tempo. Ben insanın keyif çattıkça tembelleştiğine; bir şeyler yaptıkça daha çok şey yapacak enerji ve şevki bulduğuna inananlardanım. Ancak bunun bende hastalıklı bir hal almaya başladığını fark ettim.
Pazar akşamüstü Aşk'ın evindeydim, dışarıda inceden yağmur başlamıştı, akşam sinemaya gitmeye karar vermiştik. Beynim hemen bir hesap yaptı; şimdi saat kaç, sinemaya kaç saat var ve sonra ağzımdan istemsizce "Ben eve gidip biraz temizlik yapayım, sonra geleyim." cümlesi çıkıverdi. Keyifli vakit geçirmek için oradaydım halbuki! Ajandamda sürekli o kadar çok yapılacak şey var ki, boş durduğum her an vicda azabı beni ele geçiriyor. Halbuki "hızlı değil, hazlı hayat"ı savunan, hiçbir şeyin tadını çıkaramadan koşanlara kızan da bizzat bendim. Ne zaman bu kadar hızlandığımın bile farkına varamadım.


10.10. Yani benim doğum günüm de böyle bir temponun arasına kaynamış oldu. Bütün gün bir müvekkilin işlemleri için Yeşilköy semalarında bulunup, trafiğe takılıp oldukça geç eve gelebildiğim gün, yani dün, benim doğum günümdü. Biraz iş günü olmasının, biraz yağmurlu havanın etkisiyle doğum günü mooduna girememiştim bir türlü.

İş çıkışı, kızkıza Mushaboom'da toplandık 25 yılı devirmemin şerefine. Eğlenceli tacımı takıp, bilgisayardan nutella shot tarifini açıp, blender'ın başına geçtiğimde keyfim yerindeydi. Koydum koydum karıştırdım, shotlara döktüm, kenarına biraz nutella sürüp servise başladım. Nutella, yeryüzünde en çok sevilen şekerli şeylerden biridir ya, Nutella shot da "ayy ben tatlı içki sevmem" diyenleri bile tavladı. Shotlar atıldıkça muhabbet de şenlendi.

Hediyelerime bile doyamadan, bu sabah 7:00'de gayet formal giyinmiş Havaş ile havalanının yolunu tuttum ve hayatımda ilk defa Bodrum'a üzerimde mont ve ayağımda çizmelerle geldim. Bütün gün çalıştıktan sonra, adliye kapanınca, kendimi Bodrum Merkez'e attım. Önce saçlarımı fönletip kendimi şımarttım, sonra da sahilde güzel bir yemek ile kendimi ödüllendirdim.


Yukarıdaki satırları, Bodrum'da denize karşı oturmuş, uçak saatimin gelmesini bekleyip, keyif çatarken yazıyordum ki, bilgisayarımın şarjı bitti. :) Aslında fena da olmadı, manzaranın daha çok tadını çıkardım. Doğum günümü karambolde kutlamış olsam da,  yeni yaşımın ilk gününü sevdiğim işi yaparak, Bodrum'da ve seyahat ederek geçirmiş oldum. Yeni yaşına nasıl girersen öyle gider, inanışı doğruysa bu yaşımda çok çalışacak ve çok seyahat edeceğim. Yehuuu!

Nutella Shot tarifine gelirsek,
1 su bardağı süt, 2 shot bardağı votka, 2 shot bardağı Beyaz Çikolatalı Mocha Kahve aramolı likor Hare, bir kaç küp buz ve 4 tatlı kaşığı Nutella'yı blender'ın içine atıyorsunuz ve köpük köpük olana kadar karıştırıyorsunuz. Sonra bu karışımı shot bardaklarına sürüp, kenarına tekila shota tuz sürer gibi nutella sürüyorsunuz. Yummy! Biz kalabalıktık o yüzden bu tariftekilerin hepsini ikiyle çarpıp koydum ben.

Orjinal tarifte (kendisi şu linkteydi ama kaldırılmış) Hare yerine Kahlua; normal votka yerine vanilyalı votka vardı. Bizim buradaki markette Kahlua ve Vanilyalı Votka bulamadığımdan biraz uyarlama yaptım ben kafama göre, gayet leziz oldu, hepimizden tam not aldı. Siz bu tarifi mutlaka bir yere not edin derim ben! :)

Bir yaş daha büyümüş olarak öpüyorum hepinizi.

13 yorum:

. dedi ki...

Aşk yeniden? Doğru anladıysam çok sevindim ya! Kendim kaybetmiş de bulmuşum gibi oldum. Bu blög dünyası çok acayipmiş şimdi anladım... Sevgiler.

Handan dedi ki...

nice senelere aşkla heyecanla gezilerle

yerdenuzak dedi ki...

Yihhhuuu, bende yapıcam;)Mutlu yıllar♥

Adsız dedi ki...

tatlım geçen sene 25 yaşına girmiştin diye yazılar yazmıştın mantıken 3 gündür 26 yaşındasın 25 değil yani

Adsız dedi ki...

bi de niye senin 25 değilde 26 yaşında olduğun beni mutlu etti anlamadım yaşlanıyorum herhalde..

Funfatal dedi ki...

:))
1986 doğumluyum, tam 25 yıldır yaşıyorum. Avrupalılara göre 25 yaşında, Türklere göre 26 yaşındayım. Bu karmaşaya şimdiye kadar hep komik bulduğum açıklamayı getirirsek: "25 yaşındayım, 26dan gün aldım." :))

Bir yaş pazarlığı için bu kadar satır yazdığıma göre ben de yaşlanıyorum :))

Adsız dedi ki...

I was suggested this web site by my cousin. I'm not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble. You are incredible! Thanks!

Also visit my web blog - francesca's lake
forest

Adsız dedi ki...

Hello there! This is my first comment here so I just wanted to give a
quick shout out and tell you I truly enjoy reading through your articles.
Can you suggest any other blogs/websites/forums that go
over the same subjects? Thank you so much!

my page ... parttime vacatures arnhem

Adsız dedi ki...

This article will assist the internet visitors for
setting up new web site or even a blog from start to end.


Look at my webpage; huis huren frankrijk ()

Adsız dedi ki...

Your style is very unique in comparison to other folks I have read stuff from.

I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I will just book mark this page.


My web-site; vakantiehuisje frankrijk ()

Adsız dedi ki...

Excellent blog right here! Also your web site loads up fast!

What web host are you the use of? Can I am getting your affiliate link for your host?
I desire my site loaded up as fast as yours lol

Have a look at my web-site :: vakantiehuisjes :: ::

Adsız dedi ki...

This is my first time go to see at here and i am truly impressed to read everthing at one place.


My web blog ... vakantiehuisjes frankrijk

Adsız dedi ki...

Ahaa, its good discussion on the topic of this paragraph here at this webpage, I have read all that,
so now me also commenting at this place.

Also visit my page vakantiehuizen

Pinterest'im

Instagram'ım