02 Ekim 2013

Beş yaşındaki moda ikonu Alonso Mateo huzurlarınızda!

Küçük çocukların kıyafetleri söz konusu olduğunda cimri ve özensiz davranmaya meyilli oluyor aileler genellikle. Çocuk nasıl olsa oynarken onları kirletecek diye, çok pahalı olmayan ama yıkamaya dayanıklı sağlam ürünlerden yana tercih yapıyorlar ve nasıl olsa hızlıca boyu atacak diye her şeyi bir kaç beden büyük alıyorlar. 

Mantıklı ve ekonomik bu görüş açısınının sonucunda, sokaklarda rüküş ve sakil çocuklar görmeye alıştık. Havalı kadınların muhiti olan Nişantaşı'nda bile çocuklar çoğunlukla rengarenk, özel bir çaba harcamadan giydiriliyor. 


Eski ofis ve oda arkadaşım pek sevgili 'mandalin', geçen hafta beni küçük herif kılıklı, inanılmaz şık bir çocuk ile tanıştırdı, instagram'dan... O kadar etkileyiciydi ve o kadar sıkı bir takipçisi oldum ki Alonso Mateo'nun, paylaşmadan duramayacağım.




Bu çocuk, moda dergisinde yer alan adamların minyatürü gibi bir şey. Giydiği kıyafetleri de o kadar iyi taşımaya alışmış, öyle bir pozlarda ki, insan kesinlikle yadırgamıyor. 















Bu minyatür Meksikalı adam, Marc Jacobs, Dior, American Apparel giyiyor. Arkasındaki insan ise, freelance stilistlik yapan, Harper's Bazaar Meksika ve Latin Amerika'ya katkıda bulunan annesi Luisa Fernanda Espinosa.



Yaratıcılarından bir diğeri de aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz baba. Barbie ve Ken'in canlı versiyonu gibiler, çok acayipler.



Bizde de galiba Ece Sükan ile Ümit Benan bir çocuk doğurmaya kalksa ortaya böyle bir çocuk çıkar. :)

Hayran olursunuz veya müsrif bulursunuz bilmiyorum ama instagramdan @luisafere takibe alınası!


Alonso Mateo ile kapışamam tabii ki, ama devam etmeye söz verdiğim üzere, çalışan bir kadın olarak bu aralar neler giydiklerim de huzurlarınızda:




Cumartesi akşam evden çıkıp, pazar akşam geri geldiğim için üzerimde iki gün boyunca bu elbise vardı. Malum bienal yazısı fotoğraflarından hatırlayacağınız üzere... :)

Havaların gidişatına bakılırsa burnu açık ayakkabılarla vedalaşma zamanı geldi. 

Elbise Terkos'tan, ayakkabılar Logan, çanta Longchamp.



Fotoğrafta hala uyuyorum resmen. Etek Teşvikiye'deki House Cafe'nin arasındaki adını bilmediğim butikten, gömlek görünümlü lacivert t-shirt Mango'dan, ayakkabılar eBay ganimeti.



En sevdiğim iki renk: Siyah ve beyaz! Etek, klasiğim siyah bandaj eteklerden, t-shirt Nişantaşı'ndaki butiklerin birinden ayakkabılar Tommy Hilfiger, beyaz ceket Mango, laptop çantası Bershka'dan.


Altımdaki kocaman eşofmanı nereden aldığımı bile hatırlamıyorum, dünyanın en rahat şeyi. 
T-shirt kardeşimin Amerika'ya göçerken geriye bıraktıklarından...



Mavi gömlek Marks &Spencer, krem rengi bandaj etek Stradivarious, ayakkabılar Tommy Hilfiger.

Beli zımba detaylı bandaj etek Bershka'dan, beyaz bluz Koton'dan, kolej ayakkabılar İtalyan, Luca Grossi'den fatte a mano. Dünyanın en hafif ve en rahat ayakkabıları. Onlar olmasa adliye günleri nasıl geçerdi bilmiyorum. 


T-shirt Terkos'tandı hatırladığım kadarıyla, jean Que'dan, ayağımdaki ayakkabılar fotoda yok Converse'ti.


Jean üstteki foto ile aynı, ayakkabılar Casette'den, t-shirt pasajların birinden.

Ve yazlık kıyafetlerle vedalaşma zamanı.
Merhaba Ekim. Merhaba Sonbahar. Merhaba Doğum Günü Ayım.

Dip Not: Üzerimde gördüklerinizin tamamı çok yakında tabii ki chucha boutique'te. Böylelikle hala bilmeyenler de öğrenmiş olsun; ısrarla kilitlendiğim, giymeye doyamadığım parçalar hariç, bir iki kere giyip her şeyi yeni sahiplerine iletiyorum. Böylelikle küçücük evimde, sürekli alışveriş yaparak ve sürekli başka şeyler giyerek yaşamaya devam edebiliyorum :) Üstelik de kıyafetlerimin yeni sahiplerinden paketlerini alınca, teşekkür mesajları almak da süper keyifli!



3 yorum:

sebuş dedi ki...

Moda dergilerinden fırlamış gibi giyinen bebeye bayıldım:)
Seninde Pazartesi günki o uykulu halli tipine:)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

5 Yaşımdaki halimi düşünüyorum da......

Kısa şort, üst baş kir pas içinde... top oynamaktan ağaca çıkmaktan, düşmekten dizlerde/bacaklarda tonla yara/çizik/morluk..... Az biraz da sümük koyalım buruna hatta; o da kreması olsun :S

Pieehhhh!

Adsız dedi ki...

Bu çocuğun hayraniyim

Pinterest'im

Instagram'ım