30 Mart 2014

30.03.2014 Umarım ki gelecekte, bugüne dönüp baktığımızda mutluluktan çıldırmış hatırlayacağız kendimizi.

Bugün aylardır beklediğimiz gün: 30 Mart. Bundan birkaç sene olsa, "Amaaan yerel seçim." diyip burun kıvaracağımız seçim bizim için o kadar anlamlı ve önemli ki... Hayatımda en son üniversite sınavına girerken bu kadar heyecanlanmıştım sanıyorum.

Hazirandan beri bu ülkede olanları, polisin orantısız ve hukuka aykırı şiddetini, bu şiddetten ölen ve yaralanan insanları, eski bakan bir milletvekilinin cenazeye gidenlere ölü sevici demesini, düşen tapeleri, ülkede kıyamet koparken penguen belgeseli gösteren kanalları, bitmiş basın ve medyayı, din sömürücülüğü yapanların ahlaksızlığını ben buradan size anlatacak değilim. Zaten yaklaşık sekiz aydır bunlarla yatıyor, bunlarla kalkıyor, geleceğimiz için endişeleniyoruz. Twitter bir haftadan uzun bir süredir kapalı, YouTube da kapatıldı.

Şimdi durup düşündüğüm zaman olup bitenlere hala inanamasam da, fark ettiğim bir şey var ki biz bu süreçte sinirlendiğimiz kadar da güldük. İnanılmaz şeyler döndü sosyal medyada. Bir yandan da sabaha karşı sokaklarda eylemcilere dolma servisi yapan teyzeler, polislerin kafalarına saksı ile çiçek atan yaşlı kadınlar, TOMA çalan Çarşı, köprü dolusu yürüyerek karşıya geçen insanlar ile duygulandık, umutlandık. Hatta en sevmediğimiz insan bile, gözünü bürüyen hırsla ve kadın sesiyle Van'da konuşarak günlerimize neşe kattı.

Bu ülkede harika insanlar yaşıyor ve şu andakinden çok daha iyisini hak ediyor. O yüzden bugün sen de önce "Tatava yapma, bas geç." ve sonra sandığına sahip çık. Hiçbr şey yapamıyorsan bile sandık başında görev yapanlara çikolata, su, kraker bir şey götür, hepimizin geleceği için oradalar...

Akşam kutlamada sokaklarda ve sonrasında daha mutlu bir Türkiye'de görüşeceğimizi umuyorum. Ama unutmayın her halde çok karlıyız zira örgütlenmeyi, direnmeyi, hatta daha da ötesi oy kullanma kurallarını hepimiz bu sene öğrendik. İlk defa bu sene oy kullanacak 2,5 milyon genç bile mucizeler yaratabilir.

Olup bitenleri unutmadan umutla kalın! 

3 yorum:

Begüm dedi ki...

Sezen,
Yine olmadı :(
Boğazımda bir düğüm var, hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden...

sebuş dedi ki...

:( kalbim sıkışıyor gün bitmedi bugün ama umudumuzu kaybetme zamanı değil şimdi, direnme vakti, bu cumhuriyet kolay kurulmadı, daha da çok umutlanmalı...

Adsız dedi ki...

yazıların bir garip açılıyor okuyamıyorum.yan yatık italik ve çok küçük.

Pinterest'im

Instagram'ım