10 Kasım 2014

Bir kadının gözünden: Erkekler ne giysin, ne giymesin?

Sıkı moda takipçisi olmasam da her kadın gibi kıyafetleri de alışveriş yapmayı da severim. Her gün takım elbise veya döpiyes giymiyorum tabii; ama işim gereği dolabımdaki parçaların pek çoğu ağır başlı renklerde ve klasik parçalar. Bu yüzden, Mushaboom8 okuru hemcinslerim, 'ne giydim' tarzı yazıları çok sevse de ve merakla beklese de dişisel yazılar çok sık yazamıyorum. 

Bu seferse, erkeklerin giyim kuşamı hakkında yazmaya karar verdim. Elbette ki giyim kuşam otoritesi değilim; ama gözlemleyen bir kadınım. Sevgili erkekler, bir karşı cinse ne giydiğinizde hoş, ne giydiğinizde bok göründüğünüzü öğrenmek isterseniz başlayalım.


1. Gündüz jilet gibi beyaz gömlek giyen erkek candır.

Akşam yemeklerinde ve takım elbise içinde kullanmayı tercih ettiğiniz o beyaz gömlekler var ya; gündüz ve haftasonu da üzerinizde harika görünüyor. Jilet gibi ütülü ve doğru kupta beyaz gömleklerden mümkün olduğunca çok edinin ve onları mümkün olduğunca çok kullanın. Sadece kumaş pantolanlarla değil, jeanlerle ve kanvas pantolonlarla da...



2. Kısa paça pantolonlarınızı kaldırıp atın.

Başka şehirleri bilmiyorum; ama İstanbul'da korkunç bir moda başladı bu yaz. Ve gördüğüm kadarıyla yaz bitse de, bu moda devam ediyor. Dergilerde, filmlerde ayak bileğini açıkta bırakacak boyda pantolon giyen veya pantolonun paçasını kıvırıp bileklerini açan erkekler, sportif ve şık görünüyor, buna bir itirazım yok. Ama sevgili Türk erkekleri, o adamlarla aynı vücuda sahip olmadığınızı hatırlayın lütfen. Pantolon paçalarınızı kıvırdığınızda daha kısa bacaklı ve daha büyük popolu görünüyorsunuz. Modaya uyum sağlıyorum gazlarına gelip, bu hallere düşmeyin.


3. Çanta konusunu hafife almayın.

Biz kadınların çantalara saçtığı paralara inanamadığınızı biliyorum; ama aslında  siz de çantalarınıza biraz para harcasanız iyi edersiniz. Özellikle de öğrencilik sayfasını kapatmış olan erkekler, bilin ki biz kadınlar, çantalara ilgimizden sizin elinizdeki çantaları da istemsiz de olsa şöyle bşr süzüyoruz. 

Ayrıca şanslısınız bizim gibi onlarca çantaya da ihtiyacınız yok. Yaşam alışkanlıklarınızı, ihtiyaçlarınızı düşünün önce. Bilgisayar ve evraklar taşıyorsanız, deri bir evrak çantası olmazsa olmaz; veya giyim tarzınıza daha çok yakışacaksa şık bir sırt çantası onu yerini alabilir. 




Bir de şöyle güzelinden bir "weekend bag", haftasonu kaçamaklarında şıklığınızı tamamlar.



4. Hem asi, hem seksi hem de şık olmak için siyah deri monta güvenin.

İçgüdüsel olarak asi ve serserileri severiz. Sonra gidip romantik ve düşünceli adamlarla harika ilişkiler yaşarız. O yüzden bence siz romantik ve düşünceli adam olun; ama asi ve serseri bir detay ile görüntünüzü tamamlayın. : ) Kirli sakal her yere, herkese yakışmaz. Deri ceket bu imajı en pratik ve risksiz veren şey. Bu nedenle, güzelinden bir siyah deri ceket edinin.



5. Yüz hatlarınız çok muntazam değilse, bere yerine şapka tercih edin. 

Bere iddialı bir aksesuar. Cildiniz ve yüzünüz çok güzel değilse, bere sizi çirkinleştirir. Çok muntazam veya çok karakteristik yüz hatlarına sahip değilseniz, bere yerine şapkaya yönelin.





Bana şapka yakışmıyor diye itiraz etmeyin. Her yüz tipine ve giyim tarzına yakışan bir şapka mutlaka vardır. Aşağıdaki liste işinize yarayabilir, hepsini denemeden, "Şapka bana yakışmıyor." demeye hakkınız yok. 


6. Kravat ve mendil konusunda tek tipe saplanıp kalmayın. 

Hep en sıkıcılarını seçtiğiniz için bunları yalnızca düğünler ve ofiste kullanıyorsunuz. Ama aslında bu aksesuarlar bakımından sonsuz seçeneğiniz var. "Rahat değil" demeden önce, topuklu ayakkabı giymesini beklediğiniz kadınları bir düşünün, ayağınızı denk alın! : ) 




Ayrıca papyonluyken harika göründüğünüzü de söylemek isterim.


7. Uzun burunlu ve burnu kalkık ayakkabılardan kaçının.  

Bunu detaylandırmak veya fotoğraf koyarak görüntü kirliliği yaratmak istemiyorum. İlla ki yuvarlak burunlu ayakkabı giymek zorunda değilsiniz; ama daha sivri burunlu bir ayakkabı giyiyorsanız, parmağınızın bitiş noktasını iki santimden çok geçmesin o burun. 

8. Ceket ve mont konusunda siyah ile laciverte saplanıp, kremleri, hardalları, yeşilleri unutmayın. 

Ama eğer üniversite dönemini bitirdiyseniz cart turuncuları, kırmızıları, pembeleri de kayak seyahatinize saklamanızı tavsiye ederim. 



9. Aksesuarlara heves ediyorsunuz; ama kolyeler, bileklikler yerine saat ve güneş gözlüğüne yatırım yapın.

Herhalde erkeklerin takı takmasını seven kadınlar da vardır. Ben kendi adıma konuşursam, erkekte küpe ve kaşta piercing belki, ama kolye, bileklik vs. sevmeyenlerdenim. Erkeğin iki temel aksesuarı olmalı: Kıyafetine uygun saat ve güneş gözlüğü. 


10. Gömleğinizin yakasını böğrünüze kadar açmayın. Oturduğunuzda düğmelerinin arasından teniniz görünecek kadar dar gömlekler de giymeyin. 

Üzgünüm ama en dar gömleği giydiğinizde veya ikiden daha çok düğmeyi açık bıraktığınızda seksi olmuyorsunuz. Seksi görünmek istiyorsanız ve vücudunuza güveniyorsanız, eve geldiğinizde o gömleği komple çıkarabilirsiniz.


11. Yaşınız 20-40 arasındaysa ve dışarıda hava sıfırın altında değilse, atleti unutun. 

Hatta bir adım daha ileriye gideceğim, teninizi kaşındırmayan kazaklardan yana tercih yapın ve kazaklarınızı içinize t-shirt filan giymeden kullanın. Yakasından ve altından t-shirt çıkmadığında çok daha çekici duruyor üzerinizde kazaklar. 



Evet bayanlar, bunlara itirazlarınızı veya eklemek istedikleriniz var mı? Erkekler, aynısının kadın versiyonunu hazırlamamız için, erkek gözünden "Kadınlar ne giysin, ne giymesin?" konusunda neler söylemek istersiniz?

Keyifle ve şık kalın!


5 yorum:

HuysuzKuzu dedi ki...

Yazi her zamanki gibi sahane ama bu sefer görseller daha bi cok hosuma gitti ne yalan soyleyeyim

milkaaa dedi ki...

Görsellere bende bakakaldım desem hiç abartı olmaz Sezen :P

Eklemek istediğim detaylar var:)

Mesela kesinlikle yüksek bel pantolan giymemeliler !
Gömleğin fiti çok önemli, baba gömleği gibi kısa kollu gömlek kesinlikle giymemeliler!
Yakası çok açık dapdar badiler kadar itici bir şey yok!
Pamuklanmış çoraplar klasik ayakkabılardan çok çirkin görünüyor.
Erkeğin yandan birkaç gözlü fermuarlı fotograf makinesi tarzı çanta takmasına şiddetle karşıyımm

şimdilik bu kadar, sevgiler :)

S dedi ki...

ay görsellere bakmaktan resmen yazıyı pek okumadım ^.^

Samsun'dan sevgiler,
Sevgican

Adsız dedi ki...

Yazıyı üniversite döneminde paspallığının ünü bölüm sınırlarını aşıp fakülteye yayılan, şimdilerde o tarzından eser kalmayan bir erkek arkadaşıma gönderdim. O da üşenmemiş yazmış.
Noktasına dokunmadan gönderiyorum. Eskişehir'den selamlar..
Yazıya buyrun:
1. Eğer garson değilseniz beyaz gömlek giyilmez. Hele altına siyah kanvas veya kumaşla hiç giyilmez. Belki kotla giyilebilir.
2. Pantolonun paçasını kıvırmak da nerden çıktı? Üsküdarı yağmur bastı diye abartmayın herşeyi. Dereden geçmiyoruz, yolda yürüyoruz o pantolonlarla.
3. Bak çanta mühim. Bir kere elinizdeki kalabalığı toplar. Anahtar, telefon, şarj aleti gereksiz yere cepleri şişirmez; cepler pot yapmaz. Benim tercihim google’a “küçük askılı erkek çanta” diye yazılarak bulunabilenler. Ama işin içine bilgisayar ve diğer evraklar girerse kesinlikle sırt çantası.
4. Yesinler sizin asi sevginizi. Sonra ağlaya ağlaya geliyorsunuz. :))
5. Bere, şapka, atkı, eldiven bunlar beni bozar biliyorsun. Kış memleketinde büyümüş adamım ben. Bence siyah bere sarışın kızlara çok yakışıyor. Onlar dışında kimse bere kullanmamalı.
7. Ayakkabı önemli. Siyahtansa koyu kahve veya taba rengi olmalı. Mutlaka kemerle aynı renk olmalı. Kışın kaban giyiliyorsa da siyah kaban yerine bej veya koyu yeşil derim.
8. Bkz 7. Madde.
9. Benim gözümde delikanlı adam küpe kolye bileklik halhal hızma vs vs takmaz. Saatten şaşmıycan, mümkünse bir deri bir metal kordonlu iki saat aksesuar olarak yeter.
10. Kısa kollu gömlek, içine atlet giyilen gömlek yakayı bağrı açmak falan... bunları yapan kaldı mı yahu? Sene oldu 2014!

Bir de yazıdaki görseller ne giyse –hatta sana göre mümkünse giymesinler- yakışıklı zaten. Dolayısıyla yazıyı bana göndermeni manidar buldum :))
Taksim tarafında yeni yerler öğrendim, istanbul’a gelince görüşelim..

S dedi ki...

bir üstte yorum yazan sevgili Adsız,

bu maili gönderdiğin ve sana uzun uzun cevap veren arkadaş var ya, kesin sana aşık bilesin :)

Pinterest'im

Instagram'ım