18 Ocak 2015

Bedava ve Harika İstanbul -2: İşte Benim Zeki Müren, Non Paris, Beyoğlu Ara Sokaklar

Merhaba güneşli pazar!

Öncelikle "Kendime yeni bir ben lazım: Kendini gözlemle, mutfağa gir, arın!" yazısına gösterdiğiniz ilgi ile takip listesi için attığınız mailler için gerçekten çoook çoook teşekkür ederim. "İyi ki yazıyorsun, bana ilham veriyorsun, ne zaman motivasyona ihtiyaç duysam blogunu açmam yeterli oluyor" gibi cümleler, duyabileceğim en ama en güzel şeylerdi. Hem çok mutlu oldum, hem de daha fazlasını yapmak için gaza geldim. 

Özellikle son dört senede hayatımda çok fazla değişiklik oldu. Ancak şimdi durup geriye baktığım zaman net biçimde görüyorum ki, bunların hepsi kendiliğinden, doğal bir akış içinde, benim herhangi bir irade sergilememe gerek olmadan gerçekleşmişti. Şimdi ise, plan yaparak ve kendi kendimi motive ederek, hayatımda bir şeyleri değiştirmeye çalışıyorum. 

Güzel tarafından bakarsak, düşündüğüm kadar zor değilmiş. Mesela bu hafta içi eve geldiğimde, saat ne kadar geç olursa olsun, kahve ve sigara eşliğinde, bilgisayar başına geçmek yerine, bol su içme molaları ile evimi temizledim. Sonuç harika oldu, Mr. Feelgood "Bu evi bu kadar toplu hiç görmemiştim." derken, yogitam kendisine oturacak ve kahve bardağını koyacak yer açma çabasına girmesine gerek kalmadığı için duygulandı, bu sabah kahvaltı için bana gelen babam şoka girerek "İyi misin kızım? Canını sıkan bir şey mi oldu?" diye sordu. : ) 

Diğer yandan gecenin bir vakti elektrik süpürgesi çalıştırdığım için muhtemelen komşularımdan bolca küfür yedim ve bu blogu biraz ihmal ettim. Ama inanıyorum, hepsini bir düzene yakında oturtmayı başaracağım. 




Daha önce yazdığım bir yazıda, "Kabul ediyorum ki bazı güzel şeyleri deneyimleyebilmek için para şart. Ancak bu bütün güzel şeylerin de pahalı olduğu anlamına gelmiyor. İstanbul'da bedava ve güzel şeyler de var." demiştim. Bu güzel pazar günü için de birkaç öneri ile devamı geliyor.

Non Paris - Laleper Aytek 

Paris'i aklımda yıllarca çok romatik, çok inanılmaz, çok masalsı olarak kurgulamıştım. Avrupa'ya bu kadar seyahat etmeme rağmen, Paris'i benim için çok özel bir adam ile gezmeye karar vermiş, yolum ne zaman o yöne düşse, kenarından köşesinden dolanıp gitmeyi reddetmiştim. Geçen sene iş sebebiyle kendimi bu şehirde bulduğumda ise büyük bir şaşkınlık yaşamıştım. Paris, aklımda canlandırdığımdan çok başkaydı. En beğeneceğimi düşündüğüm kısımlarından nefret etmiş, arkalardaki, aralardaki pek çok kısmına bayılmıştım. 

O zaman fark etmiştim, nedense Paris'e ilişkin aynı imgeler üzerinde çalışılıp, eksik bir Paris anlatılıyordu bize. Bu yüzden de, Fransız Kültür Merkezi'ndeki bu fotoğraf sergisi beni beni adıyla tavladı. 



Laleper Aytekin, 2012 yılında ikinci kere hiç sevmediği bu şehre gittiğinde, arkadaşı Zeynep Avcı ona hem şehri sevdirmeye başlamış, hem de çektiği fotoğraflara ilişkin yaptığı "Sen non Paris çekiyorsun." yorumu ile serginin de adını koyuvermiş. Bu fotoğraflar, Paris dediğinizde aklınıza gelen hiçbir imgeyi içermiyor, kimisi hiçbir yere veya ülkeye ait değilken, kimisi detayları ile buram buram Paris kokuyor.





Benim son zamanlarda en zevk alarak gezdiğim fotoğraf sergisi oldu. 31 Ocak 2015'e kadar, Taksim'deki Fransız Kültür Merkezi'nin içindeki sergi alanında ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. 




Ayrıca, Laleper Aytek'in Virginia Woolf göndermeli bir "Kendine Ait Fotoğraf" isimli kitabı varmış, onu da pek merak ettim; ama satışta değil. Elinde olan var ise, ben talibim, aklınızda olsun. 

İşte Benim Zeki Müren - Yapı Kredi Kültür Merkezi 

Aralık ayı boyunca, metroda, havalimanında, oyalanmak için girdiğim kitapçılarda pek çok derginin kapağında Zeki Müren ile burun buruna geldiğimde, "Ne oluyor yahu? Neden bir anda Zeki Müren her yerde?" diye sormuş ve bu sergiden haberdar olmuştum. 



Ancak, bantmag'in aralık sayısında, Murat Meriç'in, serginin küratörü Derya Bengi ile yaptığı söyleşiyi okuyuncaya kadar da sergi hiç ilgimi çekmemişti.

Derya Bengi, bu söyleşide Zeki Müren'in Mick Jagger ile 1977 yazında bir gece Bodrum'da birlikte yiyip içtiği gibi pek çok keyifli bilgi aktarıyor ve "Ortalama bir rockçının sahip olması gereken cesareti ve kafa açıklığını 50'lerden beri gösteren biri vardı zaten, Türkiye'ye rock ruhu Zeki Müren'le girmişti. Rock tarihini Erkin Koray ile değil, Zeki Müren ile başlatsak iyi ederiz." diyordu.





Aynı söyleşideki "Yeni kuşaklar, sadece 80'lerde yaşayan kitsch bir ihtiyar papağan olarak hatırlıyor onu, hayatının son dönemiyle. Sanki 50'li, 60'lı yılları hiç yaşamamış ve o yıllara damgasını çok derin vurmamış gibi değerlendirildiğini düşünüyorum. Biz biraz geriye döndük, en başından o yolculuğu bilenlere hatırlatmak, bilmeyenlere de birazcık tarih nosyonu sunmak istedik." cümlesi ile de o yeni kuşaklardan biri olduğumu ve tarih nosyonuna ihtiyaç duyduğumu kavradım.








Ve dün yogitam ile bu sergiye gittik, kıyafetler, mektuplar, notlar ve fotoğraflar arasında gerçekten gülerek, şaşırarak, keşfederek çok keyifli zaman geçirdik. Aklınızda bulunsun, bu sergi için de son tarih 31 Ocak 2015.

O dönemlerde herkesin Zeki Müren ile ilgili bir anısı olduğu iddiası üzerine bu sabah babama sordum. "Zeki Müren ile herhangi bir anın var mı?" diye. İlkokul yıllarında aynı mahallede oturuyorlarmış, çok net hatırladığı iki şey vardı. Her sabah evden çıkış ve eve geliş saatleri belliymiş, bütün mahallenin kadınları büyük bir coşku ile her gün bu saatlerde kendisini "Zekii zekiii zekii" diye bağıra çağıra uğurlar ve karşılarmış. O da hep inanılmaz kibar ve nezaketle cevap verirmiş. Bir de mahalle efsanesi gibi, yaptığı yardımlar günlerce anlatılırmış. Geçen gün kapıcı bilmem kim beyi çağırmış, şunu vermiş; gece yolda berduş bir sarhoşa şöyle yardım yapmış filan.

Keyifli zaman geçirmek ve Türkiye'nin bundan elli yıl önce şimdikinden ne kadar fazla hoşgörülü olduğu ile yüzleşmek için bence kaçırılmaması gereken bir sergi.



Ve kendinizi Beyoğlu arka sokaklarına bırakın. Sokak sanatı konusunda, her geçen gün zenginleştiğimizi, renklendiğimizi görmek, arka sokaklardaki ironileri takip etmek gerçekten çok keyifli.








Keyifle kalın!

22 yorum:

Adsız dedi ki...

konuyla alakasiz önceki yazilarinizdan bir sorum var ...sizin niye domuz etiyle aranizda bir Problem yok , nasil rahat yiyebiliyorsunuz anlatirsaniz sevinirim ...
Aysun von köln

zillosh dedi ki...

Merhaba Aysun,

Valla domuz etiyle aramda bir sorun var, bence çok kokuyor, yiyemiyorum. Ama sosis ve salamda o kokuyu almıyorum ve bence inanılmaz lezzetli. :)

Unknown dedi ki...

Merhaba
Bu Kendrick Finans olduğunu. Eğer maddi sıkıntılar dışarı sıralamak için bir kredi gerekiyor mu? Evet, lütfen bize geri alırsanız artık zaman kısa süre içinde bir kredi almak için. Bir ilgi ile% 2 yedik. Biz kredi başvurunuzu bekliyor. İşte e-posta adresi

kendrickfinance@outlook.com

Kendrick Finance

Adsız dedi ki...

NASIL MOM BENIMDEN ÖDENECEGIMIN SÜPHESI

Good Day, Ismim Michelle Vick Amerika Birlesik Devletleri vatandasiyim, 4 farkli Internet uluslararasi borç vericisi tarafindan aldatildiktan sonra bana isik gösterdi iyi Kredi Arttirici tanikligini ispatlamak istiyor, hepsi sonra bana bir kredi vermeye söz verdiler. Bana hiçbir sey getirmeyen ve hiçbir olumlu sonuç alinamayan bir sürü ücret ödememi sagladi. Zor para kazandim kaybettim ve toplam 10.000 ABD Dolari oldu. Bir gün, Internet'te tarama yaparken, ayni zamanda aldatilmis ve sonunda YUSUF MUSTAFA LOAN SERVICE (yusuf.mustafa09390@gmail.com) adli yasal bir kredi sirketine baglanan bir taniklik adamiyla karsilastigimda, nihayetinde Kredi verdi, bu yüzden ayni kredi sirketiyle iletisime geçmeye karar verdim ve daha sonra bana daha fazla aci çektirmek için baska bir sey yapmayan 4 farkli kredi vereni tarafindan nasil kandirildigimi anlatti. Sirkete posta yoluyla açiklarim ve bana söyledikleri tek sey aglamamakti çünkü kredi borcunu kendi sirketlerine alacagim ve ayrica onlarla iletisime geçmek için dogru bir tercih yaptim. Kredi basvuru formunu doldurdum ve benden talep edilen her seyle basladim ve YUSUF MUSTAFA tarafindan yönetilen bu büyük Firma (YUSUF MUSTAFA LOJANSI SERVISI) tarafindan $ 600,000.00 Dolar kredi verildi ve burada bugün ailemle mutluyum, çünkü YUSUF MUSTAFA LOAN SERVICE bana kredi verdi, bu yüzden kendi kendime söz verdim, internette nasil borcumu ödedigime dair taniklik yapmaya devam edecegim. Acilen bir krediye ihtiyaciniz var mi? YUSUF MUSTAFA LOAN SERVICE'e simdi kredi ile bagislayin. E-posta yoluyla: (yusuf.mustafa09390@gmail.com) Diger insanlar da ayni dürüst lende üzerinde taniklik yaptigini düsünüyorum

Adsız dedi ki...

BÖLÜM KREDI LENDERENIN BENIM YÜKLENMESINE YÖNELIK

Benim adim Danny Meister, ABD vatandasi. 4 farkli Internet uluslararasi borç vericisi tarafindan aldatilmistim, hepsi bana hiçbir sey getirmeyen ve olumlu sonuç vermeyen çesitli ücret ödemeden bana bir kredi vermeye söz veriyorlar. Zor para kazandim kaybettim. Bir gün gözlerim gözyaslariyla internette gezinirken, ayni zamanda aldatilmis ve sonunda YUSUF MUSTAFA LOJAN HIZMETLERI (yusuf.mustafa09390@gmail.com) adindaki okunakli bir kredi sirketine baglanan bir adamin ifadesine rastladim. Sonunda ödünç aldim, bu yüzden ayni kredi sirketiyle iletisime geçmeye karar verdim ve onlara bana, daha fazla aci vermekten baska bir sey yapamayan 4 farkli kredi verene tarafindan nasil kandirildigimi anlattim. Sirkete posta yoluyla açiklarim ve bana söyledikleri tek sey aglamamakti çünkü kredi borcunu kendi sirketlerine alacagim ve ayrica onlarla iletisime geçmek için dogru bir tercih yaptim. Kredi basvuru formunu doldurdum ve talep edilen her seyle devam ettim.Ben ve ben, Bay Gary Mark tarafindan yönetilen bu büyük Firma (YUSUF MUSTAFA LOJAN HIZMETLERI) tarafindan 270.000 dolarlik bir kredi miktari verildi ve burada YUSUF MUSTAFA KREDI HIZMETLERI bana bir kredi verdi, çünkü ben kendime söz verdim, bugün mutluyum. Internet üzerinden nasil borcumu kazandigimi ifade edecegim. Yusuf.mustafa09390@gmail.com adresinden ödünç verdiginiz kredi için acilen nazik ve hizli bir sekilde YUSUF MUSTAFA LOJAN HIZMETLERI'ne bir kredi isteyip istemediginizi ögrenin: yusuf.mustafa09390@gmail.com

TEMAS
YUSUF MUSTAFA KREDI HIZMETLERI
E-posta: yusuf.mustafa09390@gmail.com

Adsız dedi ki...

Tanri'nin Iyiligine Verdigi Zararin Ifadesini Paylasmaya Söz Veriyorum

Merhaba,

Ben Maria Carols, su anda Texas sehiri ABD'de yasiyorum. Dört çocugu olan bir dulum ve Mayis 2015'te maddi duruma kapildim ve faturalarimi ödemek ve yeniden finanse etmek gerekiyordu. Çesitli kredi firmalarindan hem özel hem de kurumsal bankalarla kredi aramaya çalistim ama asla basarili olamadim ve çogu banka kredimi reddetti. Ancak Tanri ona göre, Tanri'nin bir kadina, 850,000 ABD Dolari tutarinda bir kredi veren özel bir kredi verendim ve bugün bir isyeri sahibi oldugumu ögrendim ve su anda herhangi bir firmaya basvurmaniz gerekirse çocuklarim su an iyi gidiyor. Teminatsiz bir krediyi teminat altina almak, kredi kontrolü yapmamak, sadece% 3 faiz oranina sahip bir imza yetkilisi yoksa daha iyi ödeme planlari ve takvimi için lütfen Sayin Yusuf Mustafa (yusuf.mustafa09390@gmail.com) ile irtibata geçiniz. Bunu yaptigimin farkinda degil ama simdi çok mutluyum ve insanlar hakkinda onun hakkinda daha fazla bilgi vermeye karar verdim, ayrica Tanri'nin onu daha çok korusun diye istiyorum. Ona e-posta yoluyla ulasabilirsiniz. yusuf.mustafa09390@gmail.com

Adsız dedi ki...

Yasamim Nasil Dönüstürüldügüm Üzerine Vaat (yusuf.mustafa09390@gmail.com)

Merhaba arkadaslar!!! Benim adim Sharon Vivian. 2 farkli Internet uluslararasi kredi verenden aldatildiktan sonra bana isik veren iyi Kredi Arttiraninin tanikligini istedim, hepsi bana hiçbir sey getirmeyecek ve hiçbir olumlu sonuç alinamayan çok miktarda ücret ödemeden bana bir kredi verecegime söz verdiler. Zor para kazandim kaybettim ve toplamda 8,000 USD oldu. Bir gün, ayni zamanda aldatilmis ve sonunda Yusuf Mustafa Mali Destek Hizmeti ve e-posta (yusuf.mustafa09390@gmail.com) adli yasal bir kredi sirketine baglandigimda taniklik yapan bir kadinla karsilastigimda hayal kirikligi yasayan internet üzerinden tarama yaparken Nihayetinde kredi aldim, bu yüzden ayni kredi sirketiyle iletisime geçmeye karar verdim ve onlara bana, daha fazla aci çektirmekten baska bir sey yapmayan 2 farkli kredi vereni tarafindan nasil kandirildim üzerine hikayemi anlattim. Sirkete posta yoluyla açiklarim ve bana söyledikleri tek sey aglamamakti çünkü kredi borcunu kendi sirketlerine alacagim ve ayrica onlarla iletisime geçmek için dogru bir tercih yaptim. Kredi basvuru formunu doldurdum ve benden talep edilen her seyle doluyum ve Sayin Yusuf Mustafa Tanri'dan korkan kadinlar tarafindan yönetilen bu harika Firma (Yusuf Mustafa Finans Kredisi Servisi) tarafindan borçlandigim için $ 65,000.00 tutarinda bir borçlanma sansi verdim ve burada Bu sirket bana bir kredi verdi çünkü ben bugünün mutluyum, bu yüzden kendi kendime söz verdim, internet üzerinden nasil borcumu kazandigim konusunda taniklik yapmaya devam edecegim. Acilen bir borca ??ihtiyaciniz var mi? Nazik ve hizli bir sekilde iletisim kurun Bu büyük sirket e-postayla kredi için simdi: (yusuf.mustafa09390@gmail.com) o nazikçe içindir. Iyi sanslar.

"ISKANDAR LENDERS" dedi ki...

İş adamı mısın yoksa kadın mı? Herhangi bir maddi durumunuz var mı veya kendi işinizi kurmak için paraya mı ihtiyacınız var? Güzel bir Küçük Ölçekli ve orta ölçekli işletme başlatmak için krediye mi ihtiyacınız var? Kredi notunuz düşük mü ve yerel bankalardan ve diğer finans kurumlarından sermaye kredisi almakta zorlanıyor musunuz? İlgilenen başvuru sahipleri e-posta yoluyla bize ulaşmalıdır: BBM INVITE: {D8980E0B}
Yalnızca WhatsApp: {33753893351}
Email: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

"ISKANDAR LENDERS" dedi ki...

Aşağıdakileri içeren çok çeşitli finansal hizmetler sunuyoruz: İş Planlaması, Ticari ve Gelişme Finansmanı, Mülkler ve İpotekler, Borç Konsolidasyon Kredileri, Ticari Krediler, Özel krediler, Bireyler, şirketler ve kurumsal kurumlar için yıllık faiz oranına sahip Konut Finansmanı Kredileri. Aileniz için en iyisini alın ve Genel Kredi programımızla birlikte hayalinizdeki evin sahibi olun. İlgilenen başvuru sahipleri BBM INVITE yoluyla bize ulaşmalıdır: {D8980E0B}
Sadece WhatsApp: [+ 44] 7480 729811
Tel .... [+ 44] 7480 729811
E-posta: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

"ISKANDAR LENDERS" dedi ki...

Sve što radimo [radimo u savršenstvu]
Nudimo širok spektar financijskih usluga u odnosu na: poslovno planiranje, komercijalne i razvojne finansije, nekretnine i hipoteke, zajmovi za konsolidaciju duga, poslovni zajmovi, privatni zajmovi, zajmovi za refinanciranje kuća s niskim kamatama za pojedince, tvrtke i pravna lica itd .......
Brzi kontakt
What'sApp: [+ 44] 7480 729811
  ☎ .............: [+ 44] 7480 729811
e_mail .. [iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]


Potpisan:
Upravljanje.
Lijepi Pozdrav.
Status: KREDITNA TVRTKA ISKANDAR LESTARI
© Autorska prava Iskandar Grupa zajmodavca 2020

Patricia Kingsman prestamos dedi ki...

PATRICIA HOŞGELDİNİZ KINGSMAN patriciakingsman.loans2016@gmail.com amacımız Mükemmel Profesyonel Hizmet sunmaktır.

Bir iş adamı veya kadın mısınız? Herhangi bir mali karmaşa içinde misiniz veya kendi işinizi kurmak için paraya ihtiyacınız var mı? Güzel bir Küçük Ölçekli ve orta ölçekli işletmeye başlamak için krediye mi ihtiyacınız var? Kredi puanınız düşük mü ve yerel bankalardan ve diğer finans kurumlarından sermaye kredisi almakta zorlanıyor musunuz?

Kredilerimiz maksimum güvenlik için sigortalıdır önceliğimizdir, Lider hedefimiz hak ettiğiniz hizmetleri almanıza yardımcı olmaktır, Programımız ihtiyacınız olanı bir an önce almanın en hızlı yoludur. Aylık giderlerinizin üzerindeki yükü hafifletmek için ödemelerinizi azaltın. Tatillerden eğitime ve benzersiz satın alımlara kadar her amaç için kullanabileceğiniz esneklik kazanın

Aşağıdakileri içeren çok çeşitli finansal hizmetler sunuyoruz: Bireysel Krediler, Borç konsolidasyon kredileri, Ticari Krediler, Eğitim Kredileri, İpotekli Teminatlı Krediler, Teminatsız krediler, Mortgage Kredileri, Ödeme Kredileri, Öğrenci Kredileri, Ticari Krediler, Araç Kredileri, Yatırım Kredileri, Kalkınma Kredileri, Satın Alma Kredileri, İnşaat Kredileri, bireyler, şirketler ve tüzel kişiler için yıllık% 2 düşük faiz oranına sahiptir. Genel Kredi programımızla aileniz için en iyisini alın ve hayallerinizdeki eve sahip olun.

HER TÜRLÜ KREDİ SUNUYORUZ - UYGUN KREDİLER İÇİN BAŞVURUYORUZ.

Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
Lütfen bize kredi bilgileri ile geri yazın;

BORÇLANMA BİLGİLERİ

1) Tam İsimler:
2) Ülke:
3) adresi:
4) Devlet:
5) Cinsiyet:
6) Medeni Hali:
7) Meslek:
8) Telefon Numarası:
9) Aylık gelir:
10) Kin'den Sonraki:
11) Gereken Kredi Tutarı:
12) Kredi Süresi:
13) Kredinin Amacı:
14) Krediye ihtiyacınız olan belirli tarih:

Eğer bir kredi almak istiyorsanız o zaman bize kredi gereksinimi ile yazın.
Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Saygılarımla,
Bayan Patricia Kingsman
patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Biz en kısa sürede sizden haber bekliyoruz

İlgilenen başvuru sahipleri e-posta yoluyla bizimle iletişime geçmelidir: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Patricia Kingsman prestamos dedi ki...

PATRICIA HOŞGELDİNİZ KINGSMAN patriciakingsman.loans2016@gmail.com amacımız Mükemmel Profesyonel Hizmet sunmaktır.

Bir iş adamı veya kadın mısınız? Herhangi bir mali karmaşa içinde misiniz veya kendi işinizi kurmak için paraya ihtiyacınız var mı? Güzel bir Küçük Ölçekli ve orta ölçekli işletmeye başlamak için krediye mi ihtiyacınız var? Kredi puanınız düşük mü ve yerel bankalardan ve diğer finans kurumlarından sermaye kredisi almakta zorlanıyor musunuz?

Kredilerimiz maksimum güvenlik için sigortalıdır önceliğimizdir, Lider hedefimiz hak ettiğiniz hizmetleri almanıza yardımcı olmaktır, Programımız ihtiyacınız olanı bir an önce almanın en hızlı yoludur. Aylık giderlerinizin üzerindeki yükü hafifletmek için ödemelerinizi azaltın. Tatillerden eğitime ve benzersiz satın alımlara kadar her amaç için kullanabileceğiniz esneklik kazanın

Aşağıdakileri içeren çok çeşitli finansal hizmetler sunuyoruz: Bireysel Krediler, Borç konsolidasyon kredileri, Ticari Krediler, Eğitim Kredileri, İpotekli Teminatlı Krediler, Teminatsız krediler, Mortgage Kredileri, Ödeme Kredileri, Öğrenci Kredileri, Ticari Krediler, Araç Kredileri, Yatırım Kredileri, Kalkınma Kredileri, Satın Alma Kredileri, İnşaat Kredileri, bireyler, şirketler ve tüzel kişiler için yıllık% 2 düşük faiz oranına sahiptir. Genel Kredi programımızla aileniz için en iyisini alın ve hayallerinizdeki eve sahip olun.

HER TÜRLÜ KREDİ SUNUYORUZ - UYGUN KREDİLER İÇİN BAŞVURUYORUZ.

Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
Lütfen bize kredi bilgileri ile geri yazın;

BORÇLANMA BİLGİLERİ

1) Tam İsimler:
2) Ülke:
3) adresi:
4) Devlet:
5) Cinsiyet:
6) Medeni Hali:
7) Meslek:
8) Telefon Numarası:
9) Aylık gelir:
10) Kin'den Sonraki:
11) Gereken Kredi Tutarı:
12) Kredi Süresi:
13) Kredinin Amacı:
14) Krediye ihtiyacınız olan belirli tarih:

Eğer bir kredi almak istiyorsanız o zaman bize kredi gereksinimi ile yazın.
Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Saygılarımla,
Bayan Patricia Kingsman
patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Biz en kısa sürede sizden haber bekliyoruz

İlgilenen başvuru sahipleri e-posta yoluyla bizimle iletişime geçmelidir: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Patricia Kingsman prestamos dedi ki...

Benim adım Bayan Patricia Kingsman, 2020 yeni yasal kredi vericisiyiz ve 500.000.00 $ ve 5.000.000.00 $ 'dan teklif ettiğimiz finansal yardıma ihtiyaç duyan herhangi bir kuruluşa yardım etmeyi seviyoruz ve ayrıca Euro ve Pound cinsinden kredi veriyoruz. yardım lütfen bize bir e-posta gönderin: patriciakingsman.loans2016@gmail.com böylece kredi işleminizin gerçekleşebilir böylece önümüzdeki 8 saat içinde kredi ile olacak hızlı bir transfer ve herhangi bir gecikme olmadan güvenlidir. Yani e-posta: ilgileniyorsanız patriciakingsman.loans2016@gmail.com

E-posta: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Patricia Kingsman prestamos dedi ki...

HER TÜRLÜ KREDİ SUNUYORUZ - UYGUN KREDİLER İÇİN BAŞVURUYORUZ.

Bir iş adamı veya kadın mısınız? Herhangi bir mali karmaşa içinde misiniz veya kendi işinizi kurmak için paraya ihtiyacınız var mı? Güzel bir Küçük Ölçekli ve orta ölçekli işletmeye başlamak için krediye mi ihtiyacınız var? Kredi puanınız düşük mü ve yerel bankalardan ve diğer finans kurumlarından sermaye kredisi almakta zorlanıyor musunuz? İlgilenen başvuru sahipleri e-posta yoluyla bizimle iletişime geçmelidir: Patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Kredilerimiz azami güvenlik için sigortalıdır önceliğimizdir, Lider hedefimiz hak ettiğiniz hizmetleri almanıza yardımcı olmaktır, Programımız ihtiyacınız olanı bir an önce almanın en hızlı yoludur. Aylık yükünüzü hafifletmek için ödemelerinizi azaltın masraflar. Tatillerden eğitime ve benzersiz satın alımlara kadar herhangi bir amaç için kullanabileceğiniz esneklik kazanın. İlgilenen başvuru sahipleri e-posta yoluyla bizimle iletişime geçmelidir: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Aşağıdakileri içeren geniş bir finansal hizmet yelpazesi sunuyoruz: İş Planlaması, Ticari ve Kalkınma Finansmanı, Mülkler ve İpotekler, Borç Konsolidasyon Kredileri, Ticari Krediler, Özel krediler, Bireyler, şirketler için yıllık% 2.00 düşük faiz oranına sahip Ev Yeniden Finansman Kredileri ve tüzel kişiler. Genel Kredi programımızla aileniz için en iyisini alın ve hayallerinizdeki eve sahip olun. İlgilenen başvuru sahipleri e-posta yoluyla bizimle iletişime geçmelidir: Patriciakingsman.loans2016@gmail.com

HER TÜRLÜ KREDİ SUNUYORUZ - UYGUN KREDİLER İÇİN BAŞVURUYORUZ.

Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
Lütfen bize kredi bilgileri ile geri yazın;
- Tam Adı:
- Gerekli kredi tutarı:
- Kredi Süresi:
- Kredinin amacı:
- Şehir ülke:
- Telefon:
- Bizden nasıl haberin oldu:

Eğer bir kredi almak istiyorsanız o zaman bize kredi gereksinimi ile yazın. Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
Saygılarımla,
Bayan Patricia kral

Biz en kısa sürede sizden haber bekliyoruz

İlgilenen başvuru sahipleri e-posta yoluyla bizimle iletişime geçmelidir: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Patricia Kingsman prestamos dedi ki...

Selamlar..
% 2 faiz oranıyla güvenli ve teminatsız krediniz için lütfen bizimle iletişime geçin.
........................................

Ekonominin zorluğu bu yıl sizi etkiliyor mu? Cevabınız evet ise, bir krediye ihtiyacınız var. Ben borç verme şirketi sahibi Bayan Patricia Kingsman,% 2 faiz oranıyla güvenli ve güvenilir krediler sunuyoruz.

* Finansal olarak sıkıldınız mı?
* Kredi ve borçları ödemek için fon arıyor musunuz?
* Kendi işinizi kurmak için finansman mı arıyorsunuz?
* Çeşitli amaçlar için özel veya ticari kredilere mi ihtiyacınız var?
* Büyük projeler yürütmek için kredi mi arıyorsunuz?

Yukarıdaki sorunlardan herhangi birine sahipseniz, size yardımcı olabiliriz, ancak% 2 faiz oranında kredi verdiğimizi anlamanızı istiyorum.

* 95.000.000 USD'ye kadar herhangi bir şey ödünç alın.
* Ödemek için 1 ila 20 yıl arasında seçim yapın.
* Aylık ve Yıllık geri ödeme planı arasından seçim yapın.
* Esnek Kredi Koşulları.
Eğer ilgileniyorsanız lütfen bu e-posta adresi ile bizimle tekrar kontrol edin: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Bu kredi işleminin sonunda kredinizi alacağınıza dair% 100 garanti veriyoruz.Güvenlik kontrolü, kredi kontrolü yok

Saygılarımızla
Patricia Kingsman
Patricia Kingsman kredi şirketi

Patricia Kingsman prestamos dedi ki...

Bu sitedeki herkes iyi günler

İsmim Mustafa Yusuf Ibrahim Türkiye'deyim ve İstanbul şehrinde ayrılıyorum Bu fırsatı Bayan Patricia Kingsman hakkında internette yazmak için kullanmak istiyorum Birkaç hafta önce bir krediye ihtiyacım vardı ve sahte kredi verenler tarafından yaklaşık 22.000,00 TL aldatıldım bu yüzden bir gün kredi için tekrar aramaya karar verdim, çünkü kredi işim için çok önemliydi, sonra Bayan Patricia Kingsman'ı buldum ve şirketi hakkında tanıklık eden birçok insan gördüm ve kredisinin yasal olduğundan emin değildim ama vermeye karar verdim denemek ve 750.000,00 TL kredi tutarı için başvurdu o bana ilk başta para yatırmak için gerekli bir ücret de dahil olmak üzere yapılması gereken tüm söyledi Ben bir aldatmaca olduğunu düşündüm ama ben de insanlar onun hakkında tanıklık gördüm gördüm neden verdi borçlarım için gerekli parayı yatırdığımda bana 8 saatten daha kısa bir sürede ya da banka hesabımda en son 8 saat içinde kredimi alacağımı garanti etti ve tamam dedim ve dün bekledim bankamdan bir mesaj aldım Ben banka hesabımda 750.000,00 TL tutarında kredi ile bu yüzden onunla temas ve ona anlattı ve o benim kredi aldı mutluydu. Ve kendime söz veriyorum, bana yardımcı olan herkes onun adını büyük yardımının internetin etrafında paylaşacağım. Yani yasal bir kredi gerekiyorsa Güney Afrika'da veya tüm dünyada Bayan Patricia Kingsman temas o yasal olduğundan ve şimdi borç veren istiridye sahte insanlar olsa bile biliyorum Bayan Patricia Kingsman Tanrı gönderildi olduğunu biliyorum. Hızlı bir krediye ihtiyaç duyan herkes Whatsapp veya posta yoluyla onunla iletişime geçiyor, ancak Whatsapp nedeni ile onunla iletişime geçiyorum daha hızlı. Whatsapp numarası +1 (575) -655-0066 ve şirketin e-posta adresi patriciakingsman.loans2016@gmail.com. Mesajımı okuyan herkese teşekkürler.

Patricia Kingsman prestamos dedi ki...

Herkese selam. Benim adım Aymelek Toulin Rahsheda Roxelana ben Türkiye'den Patricia Kingsman kredi şirketi adı verilen bu şirket hakkında ifade verdi ve ben de Patricia Kingsman kredi şirketi God bear adlı bu şirket bulana kadar 3 kez aldatmaca kurbanı olduğunu iyi bir şey olduğunu Bu şirketin gerçek ve yasal olduğunu görüyorum ben 3 çocuk bekar bir anne ve 2 yerde çalışmak benim için daha fazla para kazanmak için ve çocuklar bu şirket bana yardımcı oldu sonra onlara açıkladı şirket bana endişeli olmamamı söyledi kredimi güvenli bir şekilde alacağım korktum çünkü aynı şeyin de başıma geleceğini düşündüğümden önce aldatıldım ama kendime Tanrı'nın en iyi bildiğini söyledim. Şirket bana kredi almak için 8 saat olduğunu söyledi ve ben bunu 8 saat hızlı düşündüm tamam aradığım kredi tutarı 350.000,00 ABD doları olduğunu söyledi ve ben yaptıktan sonra tüm şirket yapmak istedi ve ben gönderdi gerekli bilgilerimi belirtildiği gibi 8 saat içinde kredimi aldım. Borcumu aldığımda kendime dedim Tanrı beni bu şirketi kurmuş yapan kişi ve ben zaten bu şirketi yardıma ihtiyacı olan 1 arkadaşımla tanıştırdım. kredi bu başarısız şüphesiz yardımcı olabilecek tek şirket bu şirket nedeniyle her gün mutluyum ve Tanrı dua ediyorum Tanrı Bayan Patricia Kingsman bu dünyada son yapmak böylece ihtiyacı olan insanlara yardım devam edebilirsiniz. Bu şirketle patriciakingsman.loans2016@gmail.com olan posta ile iletişime geçtim. Mesajımı ve yayınımı okuyan herkese teşekkürler.

Patricia Kingsman prestamos dedi ki...

Patricia Kingsman'a borçlarımda bana yardım ettiği için teşekkür ederiz.

Benim adım Emine Hayrunnisa İhsan, Türkiye'denim ve İstanbul şehrinde yaşıyorum. Bir ay önce bir çevrimiçi kredi arıyordum ve internette farklı kredi verenler gördüm ve bazı sahte tanıklıklar ile onlardan başvurdum ve tüm sahip olduğum scammers'ım 6'dan fazla şirkete başvurdum ve tüm yol boyunca kandırıldım. Bu yüzden ben arama yaparken yardım bulacaksınız ve yasal bir kredi şirketi aramak için yerleşmiş tekrar kontrol etmeye karar verdi kadar umut vazgeçti ben Patricia Kingsman kredi şirketi adlı bu şirket bulundu insanlar hakkında yorumların bir sürü gördüm onu ama ben birkaç kez aldattı çünkü ben bir aldatmaca olduğunu düşündüm ama ne yapmam istendi yaptım ve benim kredi için bekledi ve Bayan Patricia Kingsman 8 saatten daha kısa bir sürede kredi ile güvenli bir şekilde inanmadım söyledi çünkü ben de bir aldatmaca olduğunu düşündüm o gün Türkiye'de gece oldu ve ben uyandım gibi yuva sabah uyudum benim bankadan hesabımda para olduğunu ve hemen onaylamak için bankamı aradım bir uyarı aldım ve banka yöneticisi derhal bankaya gelmemi söyledi ve banka müdürü hesabımı kontrol ettikçe banka açıldı derhal ABD Doları olan 135.000,00 USD tutarında bir miktar gördük ve yöneticime başvurduğum online kredi ve bankam yönetmek online hala gerçek ve yasal bir kredi şirketi varsa r şok oldu Patricia Kingsman sayesinde çok mutluyum çünkü internette yazmaya karar verdim çünkü diğer insanların bunu yaptıklarını gördüm ve bu şirket hakkında tanıklık ettim, bu yüzden bu mesajı gönderiyorum Bu şirketten daha önce aldatılmış olsanız bile krediye ihtiyaç duyan herkese online olarak başvurun ve bu şirketin sizi hayal kırıklığına uğratmayacağından emin olun. Saygılarımla mesajımı okuyan herkese ve bu şirketle mail patriciakingsman.loans2016@gmail.com aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz, ayrıca 1 (575) 655-0066 numaralı Whatsapp'ı kullanırlar. Bir kez daha mesajımı okuyan herkese saygılarımı sunuyorum ve dua ediyorum, bugün bu şirkette olduğum için mutlu oluyorsunuz çünkü bu şirkete yardım etmek için daha fazla insan getiriyorum.

Patricia Kingsman prestamos dedi ki...

Benim adım Irem Melisa Duru ve ben Kayseri'den Türkiye'deyim, şimdi Patricia Kingsman kredi şirketinden kredimi aldım ve bu şirketi duydum ve bunun sahte bir şirket olduğunu düşündüm ama şimdi bu şirketin bana yardımcı olduğu için çok mutluyum ve% 100 bu şirket gerçek bir kredi ihtiyacı olan herkes şu andan itibaren başvurmak için doğru şirket bu 250.000,00 TL benim iş için bir kredi için başvurdu ve bu şirket gecikmeden bana yardımcı oldu ben çok mutluyum çünkü bu şirket tanıklık diğer insanların bunu yaptığını gördüm ve bu şirketin bana nasıl yardımcı olduğuna dair tanıklık eden kişiler arasında olmaktan mutluluk duyuyorum, böylece gerçek bir krediye ihtiyacınız varsa herkes burada. iletişim bilgileri patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Patricia Kingsman prestamos dedi ki...

My name is Abdullah Alperen Miraç Berat I am from İstanbul Turkey. I want to use my little time to write to the internet to people in need of a real loan that if you need a loan without getting cheated Patricia Kingsman is the right company to apply from i am a teacher of Mathematics and English and i was cheated 2 time by a fake company who clam to be lenders but i no longer worry because Patricia Kingsman has already helped me so if you need an urgent loan to do anything this company is going to put a smile to your face i have also introduced most of my friends to this company and only 2 of my friends told me they have received there loans already one of my friend received a loan of $500,000.00 US dollars and the other of my friend received the sum of £95,000.00 GBP Pounds so anyone in need of an online loan apply from this company and you will be happy no doubt about that because this company is really helpful and God will continue to use them to help people in need of a loan. If you need an online loan apply from this company and contact them via this means email address patriciakingsman.loans2016@gmail.com and also you can contact them via Whatsapp +1 (575)655-0066. Regards to anyone who reads my messages.

"ISKANDAR LENDERS" dedi ki...

Bize Ulaşın:
                                (İskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)
                                  WhatsApp: (+ 44) 7480 729811
                                    Tel .... (+ 44) 7480 729811

Meşru, dürüst, saygın ve acil bir krediye mi ihtiyacınız var? Meşru kredi arayışınız bugün burada sona eriyor, çünkü finansal ihtiyaçlarınızı karşılamak için buradayız. Finansal sorunlarınız hakkında finansal talihsizliğinizin çözümüyiz. 32.000'den fazla işletme sahibine işletme kredilerinde milyarlarca (farklı para birimleri) sağladık. senin işin. düşük faiz oranına sahip her türlü krediyi ve krediyi geri ödeme süresini sunuyoruz Kredi borcunuz var mı? Fatura ödemek için paraya mı ihtiyacınız var? Yetersiz finansman nedeniyle tamamlanmamış bir projeniz var mı? İŞKANDAR LESTARI KREDİ ŞİRKETİ'nin amacı mükemmel profesyonel finansal hizmetler sunmaktır e_mail: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

Merissa Dari Malaysia dedi ki...

Adı ::::: [Merissa Ahmed]
Ülke :::::: [Malezya]
Adres ::::: [Jalan-Bukit Bintang Plaza, Jalan Bukit Bintang]
Şehir :::::::::::: [Kuala Lumpur]
Kredi Tutarı :::: [RM 450k. [başarılı]
WhatsApp :::: + 601125693785
e_mail :::: [merissaahmed11@gmail.com]


Benim adım Merissa, Malezya'dan iki çocuğumun annesi ve uzun yıllardır Malezya'dayım ve bu güne kadar hala Malezya'dayım. İşimde şimdiye kadar karşılaştığım temel sorunlardan biri finansal sorunlar ve yeniden finansman oldu ve bu da kredi aramama neden oldu ve sonuç olarak 2 hayali kredi verenin kurbanı oldum ve bu beni bir dereceye kadar travmaya uğrattı ama asla pes etmedim. Diğer medyaların yanı sıra blogu da inceledim İlk başta [DUBAI FINANCIAL SERVICE AUTHORITY] 'yi keşfetme fırsatım oldu, korktum ve bu konuda çok şüpheliydim, ancak sonunda finansal özgürlüğüme yol açan bir kerelik bir risk almak zorunda kaldım. Başarılı ödeme sürecinden sonra 24 saat içinde RM 450K kredi için başvurdum. Tüm süreç dürüst ve güvenilirdir, bu nedenle çok düşük faiz oranlarında güvenilir bir kredi almak için çevrimiçi kredilerden korkmayın [DUBAI FINANCIAL SERVICE AUTHORITY] ile aşağıdaki e-posta adresinden iletişime geçebilirsiniz:
Financialserviceauthority400@gmail.com
Veya daha fazla soru sormak isterseniz, bu e-posta yoluyla da benimle iletişime geçebilirsiniz: merissaahmed11@gmail.com

Adı ::::: [Merissa Ahmed]
Ülke :::::: [Malezya]
Adres ::::: [Jalan-Bukit Bintang Plaza, Jalan Bukit Bintang]
Şehir :::::::::::: [Kuala Lumpur]
Kredi Tutarı :::: [RM 450k. [başarılı]
WhatsApp :::: / + 601125693785

Pinterest'im

Instagram'ım